Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 20:08

sagiada

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Φιλιατών με τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά.

 

 

Την Ένωση Ξενοδόχων εκπροσώπησαν οι Χαράλαμπος Βούλγαρης, Σπύρος Μίχας και Ποσειδών Θεοδώρου.


Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της ιδέας πορθμειακής σύνδεσης της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί κατά το ήμισυ σε σύγκριση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αμφότερες οι περιοχές θα ωφεληθούν δεδομένου ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί.


Λαμβάνοντας υπόψη ότι προγραμματίζεται ήδη η οδική σύνδεση των περιοχών Σαγιάδας και Φιλιατών με την Εγνατία οδό σε ελάχιστο χρόνο και το γεγονός ότι παρατηρείται ήδη αυξητική τάση από τις χώρες των Βαλκανίων προς τη Δυτική Ελλάδα, η μείωση του χρόνου σύνδεσης θα ωφελήσει αμφότερες τις περιοχές. Ιδιαίτερα για την περιοχή των Φιλιατών, μία κατ’ εξοχήν γεωργική περιοχή με περιορισμένες αναπτυξιακές δυνατότητες, η λειτουργία έστω μικρού λιμένος θα τονώσει την τοπική αγορά και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους κατοίκους της περιοχής. Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες ώστε να πεισθούν οι κρατικές υπηρεσίες για την υλοποίηση του έργου.


Ο Δήμαρχος Φιλιατών δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία διοργάνωσης κάποιας συνάντησης με εκπροσώπους των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων με στόχο την προώθηση της ιδέας αναβάθμισης του λιμανιού Σαγιάδας και σύνδεσής του με το λιμάνι της Κέρκυρας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση