Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 16:36

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος Ελένη Κονοφάου και η Γενική Γραμματέας, της Ένωσης Επτανησίων, Μαρία Γραμματικού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

 

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου.

Όπως αναφέρει η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας:

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η σύνδεση των νησιών μέσω των υδροπλάνων. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την Ε.Ε.Ε. ότι μετά την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Κερκύρας και Παξών, έχει προχωρήσει σημαντικά και η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πατρών και έτσι σύντομα μπορεί να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα ώστε να είναι εφικτή και αυτή η σύνδεση. Επιπλέον ο κ. Σαντορινιός, πρόσθεσε ότι με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, θα προχωρήσει και η αδειοδότηση υδατοδρομίων για τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκτενής συζήτηση έγινε και για τα δρομολόγια των πλοίων του τρέχοντος έτους και τη σύνδεση των μικρότερων νησιών με τα μεγαλύτερα ή και τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε τις εκπροσώπους της Ε.Ε.Ε. ότι γίνονται συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες για την ρύθμιση των προβλημάτων των συνδέσεων και ιδιαίτερα την συγκοινωνία της Ιθάκης αλλά και της άγονης γραμμής των Διαποντίων νήσων.

Ο κ Σαντορινιός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η ηγεσία του Υπουργείου αλλά και ο ίδιος προσωπικά για τον επανασχεδιασμό όλου του ακτοπλοϊκού δικτύου και για τον συντονισμό των συνδυασμένων μεταφορών, οι οποίες κλιμακώνονται με την σύσταση συμβουλίου για τις επιβατικές μεταφορές των νησιών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Η σύσταση του Συμβουλίου, τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα γίνει σύντομα και εντάσσεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου που πρόκειται να έρθει άμεσα προς ψήφιση και σκοπό έχει έναν εξορθολογισμένο σχεδιασμό των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών έτσι ώστε τα νησιά να έχουν επαρκή συγκοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τέλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής δήλωσε ευχαριστημένος από την συνάντηση και την ενημέρωση που έλαβε για την κατάσταση των νησιών και δήλωσε διατεθειμένος για συνέχιση της επικοινωνίας με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών του Ιονίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση