Αρθρογράφος: CorfuPress com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 00:28

Ανακοίνωση απάντηση το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο κείμενο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων.

 

Αναλυτικά:

Με αφορμή την από 12-02-2017 ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων, σχετικά με την επένδυση στον Ερημίτη από την εταιρεία NCH CAPITAL Inc, διευκρινίζονται τα εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του 16ου Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. συνεδρίασε στις 05-12-2014 προκειμένου, μεταξύ των άλλων, να συζητήσει και να λάβει θέση σχετικά με την προς υλοποίηση επένδυση από την εταιρεία NCH Capital Inc, στην περιοχή Ερημίτης της Κέρκυρας. Από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων απείχε εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή της στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, εκδίδοντας και σχετική ανακοίνωση.
Το Δ.Σ. με την σύμφωνη γνώμη των παρόντων μελών και ειδικότερα των παρατάξεων Π.Δ.Σ.Ο., ΔΗ.ΚΙ.Ο και Π.Ο.Φ.Ε.Ε., οι οποίες  στη σημερινή Διοίκηση καταλαμβάνουν τις 6 από τις 7 έδρες, τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης.  Η σχετική απόφαση του Δ.Σ.  έλαβε τον αριθμό 20-2/05-12-2014.  
Στη συνέχεια, στις 23-12-2014, εκδόθηκε Δ.Τ. (επισυνάπτεται στο παρόν Δ.Τ.) με το οποίο γνωστοποιήθηκε η ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ., καθώς και το σκεπτικό αυτής, με τον πλέον αναλυτικό τρόπο.
Συνεπώς, σαφώς, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση η οποία σχετίζεται με την εν λόγω Επένδυση και η οποία στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών (6 εκ των 7) που απαρτίζουν τη σημερινή Διοίκηση.  
Η δε άποψη της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων είναι σεβαστή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση εκφράζει την μειοψηφία της Διοίκησης και ως τέτοια δεν αποτελεί θέση της.
Όσον αφορά την πρόσφατη Κοινή Ανακοίνωση που εκδόθηκε για τη συγκεκριμένη Επένδυση την οποία συνυπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγικών φορέων του νησιού, το τμήμα μας τη συνυπέγραψε δεδομένου ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με την υπ’ αρ. 20-2/05-12-2014 απόφαση του Δ.Σ..      
Εξάλλου, πάγια Θέση του 16ου Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε., είναι ότι η ταχεία οικονομική ανάκαμψη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μπορεί να συντελεστεί μόνο με τη διενέργεια νέων επενδύσεων, οι οποίες έχουν ως στόχευση στη δημιουργία νέων και στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων τουριστικών υποδομών,  οι οποίες στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους είναι πεπαλαιωμένες και δεν ευνοούν τη προσέλκυση τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.
Δεδομένου, όμως, της πολύ δύσκολης δημοσιοοικονομικής συγκυρίας, για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων απαιτείται η προσέλκυση  ιδιωτικών κεφαλαίων.   
Συνεπώς, η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων είναι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας και κατ’ επέκταση της Περιφέρειάς Ιονίων Νήσων.
Με αυτά τα δεδομένα το 16ο  Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. στηρίζει την υλοποίηση της συγκεκριμένης  επένδυσης και κάθε άλλης επένδυσης που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση