Αρθρογράφος: CorfuPress com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013 23:36

kapakia-politwnejousia

Η ΜΚΟ Κερκυραίων Πολιτεία, κατόρθωσε να ευαισθητοποιήσει χιλιάδες Κερκυραίους με την πρωτοβουλία συλλογής καπακιών αναψυκτικών και νερών, τα οποία μετατρέπονται σε… αναπηρικά αμαξίδια!


Δεν πρόκειται, βέβαια, για κυριολεκτική μετατροπή, αλλά για συμμετοχή σε πρόγραμμα ανακύκλωσης των πλαστικών καπακιών με επιβράβευση να χαρίσει η εταιρία που το υλοποιεί, αναπηρικά καροτσάκια σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Η συλλογή ξεκίνησε εδώ και πολλούς μήνες και έφερε καρπούς. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης: «Καταφέραμε με τη βοήθεια πολλών Κερκυραίων, σχολείων, αθλητικών  και πολιτιστικών συλλόγων, καταστημάτων, φροντιστηρίων, υπηρεσιών, αλλά  και πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών και από την υπόλοιπη Ελλάδα, να συλλέξουμε περίπου 2 τόννους! Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, σε όσους μάζευαν, σε όσους μετέφεραν και σε όσους ξεχώριζαν τα καπάκια για να μπορέσουμε να τα στείλουμε».
Η μεταφορά της τεράστιας ποσότητας από καπάκια θα γίνει την Τετάρτη από την κερκυραϊκή μεταφορική εταιρία Μπόικος που προσφέρθηκε να τα «ταξιδέψει» στη Θεσσαλονίκη δωρεάν.
Στη συνέχεια, η εταιρία που θα τα παραλάβει θα στείλει δύο αναπηρικά αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη στην Κέρκυρα, τα οποία και θα δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η οργάνωση Κερκυραίων Πολιτεία ζητά τη βοήθεια όποιου πολίτη το επιθυμεί για τη μεταφορά των καπακιών στην μεταφορική εταιρία: « Όπως καταλαβαίνετε η ποσότητα είναι μεγάλη και χρειαζόμαστε βοήθεια για να τα μεταφέρουμε. Εάν κάποιος επιθυμεί να συμμετέχει ας επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα :  6937 255366 ( Wind ) - 6973 793826 ( Cosmote )».
Και μην ξεχνάτε πως η δράση συνεχίζεται...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση