Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 20:50

IMG 20170222 120318

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μετά τη μήνυση της Χρυσής Αυγής. - Θ. Γαλιατσάτος: Ευχαριστώ τους Περιφερειάρχες και την ΕΝΠΕ για τη στήριξη

 


Στα Δικαστήρια Κέρκυρας μετέβη την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος για παράβαση καθήκοντος από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη.

Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων.

Ο Περιφερειάρχης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, προκειμένου να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου, και ως νέα ημερομηνία ορίστηκε η Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, οπότε και θα μεταβεί εκ νέου στην Πταισματοδίκη Κέρκυρας.

 

IMG 20170222 114631

 

Στα δικαστήρια σήμερα παραβρέθηκαν, για να δηλώσουν συμβολικά την συμπαράστασή τους στον Περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Δήμου Κέρκυρας, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ενώ δήλωση συμπαράστασης εξέδωσε και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος εξερχόμενος του γραφείου της Πταισματοδίκη δήλωσε: “Πράξαμε το καθήκον μας και τίποτα παραπάνω. Και καθήκον μας είναι να ορθώνουμε τείχη προστασίας έναντι όσων αντιστρατεύονται την ισονομία και την ισοπολιτεία και σε όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας με κηρύγματα μίσους. Είμαστε και θα παραμείνουμε αντίπαλοι όσων επιχειρούν πολιτικές διχασμού της κοινωνίας, με αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές πρακτικές”.
Ο κ. Γαλιατσάτος ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι, τις προηγούμενες ημέρες, με δημόσιες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις δήλωσαν την συμπαράστασή τους και με αφορμή και την σημερινή δήλωση συμπαράστασης της ΕΝΠΕ δήλωσε: “Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου Περιφερειάρχες και την ΕΝΠΕ για την στήριξη και τη δημόσια ανακοίνωση συμπαράστασης”.

 

Για την ιστορία, τέλος, η ανακοίνωση της ΕΝΠΕ ανέφερε τα εξής:

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων


Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της  στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτο για τη δίωξη που υφίσταται από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Έχουμε δημοκρατικό χρέος και πολιτικό καθήκον να σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, την αυτονομία και αυτοτέλειά τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση