Αρθρογράφος: CorfuPress com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 21:21

via

Ακόμη 781.112,92€ για τις δομές υποστήριξης των γυναικών σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

 

                                
Την ένταξη ακόμη δύο πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 781.112,92€ για την υποστήριξη των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις πράξεις:

1/ «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας στο Δήμο Κέρκυρας».
Η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” με κωδικό ΟΠΣ 5000533 και συνολικό προϋπολογισμό 580.000 ευρώ. Ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2018.

Στόχος της πράξης είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα, για την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτήν.
Περιλαμβάνονται επίσης συνέχιση ή/και ανάπτυξη δράσεων υποστήριξης και αρωγής όπως φιλοξενία των γυναικών και των παιδιών τους, κοινωνική στήριξη, ψυχολογική στήριξη, υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση και δράσεις δικτύωσης.


2/ «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στην Κεφαλλονιά».
 Η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5000528 και συνολικό προϋπολογισμό 201.112,92€. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ημερομηνία λήξης ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2018.

Η πράξη έχει ως στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Κεφαλλονιάς και η συνέχιση και ανάπτυξη δράσεων υποστήριξης και αρωγής , όπως δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, δράσεις προώθησης στην απασχόληση, δράσεις δικτύωσης με τοπικούς φορείς και οργανισμούς και μεταξύ των δομών του δικτύου, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ωφελούμενες και των δύο δράσεων είναι γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή/και πολλαπλές διακρίσεις (πχ μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κλπ.).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση