Είναι αργά για διόρθωση πορείας… Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Αρθρογράφος: ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΑΛΗΣ   Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 22:05

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά… Πρώτα το απροσδόκητο Brexit και στη συνέχεια η εκλογή Τράμπ! Τον Απριλομάη οι γαλλικές προεδρικές εκλογές. Η Γαλλία δεν είναι Ολλανδία, δεν είναι Ισπανία, ακόμα ούτε Ιταλία… Εκτός άλλων σημαντικών οικονομικών μεγεθών είναι αξιόλογη στρατιωτική δύναμη με διάσπαρτες στρατιωτικές βάσεις σ’ όλη την Αφρική και το κυριότερο πυρηνική δύναμη! Κάθε μέρα που περνάει με τη βοήθεια του γενικού αλαλούμ και της διαφθοράς που υπάρχει στον παραδοσιακό γαλλικό δικομματισμό, διαμορφώνονται συνθήκες ευνοϊκές για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

 

Σκηνικό πολιτικό που διευκολύνεται και από την απουσία μαζικού εργατικού-αριστερού κινήματος… Αποτέλεσμα των ανοδικών δημοσκοπικών ποσοστών του FN είναι βεβαίως η πολιτική λιτότητας αλλά και η δουλική στάση των Σαρκοζί και Ολάντ στις «οδηγίες» του γερμανικού διευθυντηρίου. Το «Πρώτα η Γαλλία», της Λεπέν είναι σύνθημα που απαντά εκτός άλλων σ’ αυτήν την υποταγή των κεντροδεξιών και των σοσιαλιστών στο Βερολίνο. Μια νίκη της Λεπέν στο δεύτερο γύρο είναι φυσικά πολύ δύσκολη, αλλά όχι παντελώς αδύνατη.


Μπορεί για χώρες περιφέρειας, ακόμα και για κρατικά μεγέθη όπως της Ιταλίας, Ισπανίας να είναι δυνατόν να υπάρξουν «εμβαλωματικές» λύσεις και παντρέματα με βολικούς «ηγέτες» στις αναμενόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπως στην περίπτωση των εναλλασσόμενων μνημονιακών ελληνικών κυβερνήσεων… Στην περίπτωση όμως επικράτησης της ακροδεξιάς Λεπέν στις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές, το οριστικό τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μη αναστρέψιμο. Φαίνεται και από την γερμανική αρθρογραφία ότι η Μέρκελ προσπαθεί, αργά πλέον να αποχαιρετήσει σιωπηλά αλλά και δειλά τη πολιτική της λιτότητας και όχι με απόλυτη ομοφωνία στους κόλπους του αποφασίζοντος γερμανικού οικονομικού διευθυντηρίου… Γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσφατη απειλή προς την Ιταλική κυβέρνηση για επιβολή ακόμα πιο σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής.


Τη στιγμή όπου και εκεί πιθανόν να προβλέπονται πρόωρες εκλογές κάτω από την απειλή της πρωτιάς του Γκρίλο, με τα δημοσκοπικά ποσοστά του σε ανοδική πορεία παρά την εκστρατεία λάσπης από συστημικά και κρατικά ΜΜΕ…Βέβαια υπάρχει εξήγηση για απειλή κυρώσεων στην Ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να πάρει μέτρα μείωσης του δημόσιου χρέους μέχρι τον Απρίλη. Η Ιταλία είναι ο επόμενος χρηματοπιστωτικός σεισμός πολλών ρίχτερ, με μια σειρά τράπεζες ετοιμόρροπες… Μπρος βαθύ και μπροστά χρεοκοπία και όχι μεγέθους Ελλάδας ! Το μπλέξιμο για τους γερμανούς οικονομικούς εγκεφάλους είναι μεγάλο. Λιτότητα για να σωθεί οτιδήποτε και αν σώζεται – που δεν σώζεται – μέτρα δηλαδή επιδείνωσης της φτώχιας που στην πράξη βοηθάνε, Γκρίλο, Λίγκα του Βορά ακόμα και τον Καβαλιέρε που έχουν σημαία όχι στο ευρώ… Δεμένη χειροπόδαρα η Κομισιόν με το πρόβλημα «Ιταλία» ανίκανη να κάνει παραχωρήσεις γιατί το «ατύχημα» είναι πιθανόν να συμβεί ακόμα  και στα χέρια της μεταβατικής κυβέρνησης του Τζεντιλόνε.


Όταν υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα χαμηλού βαρομετρικού που προεξοφλεί έστω και χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία το τέλος μιας Ενωμένης Ευρώπης που ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστικά τέτοια και πολύ περισσότερο το κοινό μας σπίτι… Όπως διατείνονται ρήτορες της δεκάρας! Οι «δικοί» μας χθες έφεραν θριαμβευτές και το 4ο μνημόνιο !!! Να μας ζήσει , να το χαιρόμαστε, με μισθούς μισούς και με συντάξεις μπουγάτσας και με ένα καφέ ημερησίως και έπεται συνέχεια στα εργασιακά και στα «ισοδύναμα» που θα ξεδιπλωθούν σιγά-σιγά! Τώρα που τρίζει η παράγκα ΕΕ, η Ελλάδα θα μπορούσε να τους δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, αν βεβαίως είχε αυτούς που θα έπρεπε στην κρίσιμη στιγμή να έχει ηγέτες… Αφήσαμε το Σόιμπλε να μας απειλεί με Grexit ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει απ’ την αρχή το αντίθετο… Όταν οι αναταράξεις από μια έξοδο μας, θα τους στοίχιζε σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της ΕκΤ 1,5 τρις. ευρώ!!! Όσο για τους γαλάζιους σωτήρες , που ζητάνε επίμονα εκλογές εδώ και τώρα για να εφαρμόσουνε τα ίδια ακριβώς δολοφονικά μέτρα, ο Σόιμπλε τους ακούει βερεσέ… Ο Βόλφγκανγκ θέλει Τσίπρα που ίσως και αυτή τη φορά ως «αριστερός αναισθησιολόγος» θα περάσει  τα μέτρα με αραχτούς καναπεδάτους και όχι με αγανακτισμένους σε πλατείες…
    

 
«Η Αξιολόγηση…» Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Αρθρογράφος: ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΑΛΗΣ   Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 17:14

Η οπερέτα της αξιολόγησης συνεχίζεται για μέτρα του τρίτου μνημονίου που τα έχουν ψηφίσει 222 βουλευτές, Συριζαίοι , Νεοδημοκράτες , Πασόκοι , Ποταμίσιοι και Καμμένοι! Υπέγραψαν παρέα μνημόνια που ξέσκισαν την χώρα και διέλυσαν την κοινωνία, για να μας βγάλουν υποτίθεται, στο ξέφωτο των… αγορών! Το εξωφρενικό είναι ότι ενώ τα ψηφίζουν συγχρόνως τα αντιπολιτεύονται!!! Χάρμα η βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού , Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη και τούμπαλιν… Θέατρο του παραλόγου με τα έδρανα γεμάτα ενώ σ’ άλλες περιπτώσεις που η βουλή παίζει έργο «σειράς», έδρανα ορφανά και παραπονεμένα… Και αγριεύει η ατμόσφαιρα καθώς η πλοκή ξεφεύγει από την μονοτονία της αξιολόγησης. Έτσι μπαίνουν στα αδήλωτα, στο παλάτι του Βολταίρου και στο πόθεν της κ. Μαρέβα, «όπλα» του Αλέξη. Από την άλλη ο Κυριάκος «πυροβολεί» με το μυστικό ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι στη φωλιά των Ρότσιλδ…Κατινίστικες αψιμαχίες και ψάχνεις εσύ αν θα βρουν να πουν κάτι και για την στραπατσαρισμένη ζωή σου;


Και όμως τους αδικείς γιατί ίσως βιάστηκες να κλείσεις το «χαζοκούτι». Αφού αγωνίζονται να σε πείσουν ότι υπάρχει διαφορά σημαντική στο τρόπο του…σφαξίματος! Ο Τσίπρας μας τάραξε στους φόρους, και στις αυξήσεις εισφορών… Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαιώνει ότι θα τους μειώσει σταδιακά, αλλά επειδή οι δανειστές ζητούν αντισταθμιστικά αυτός θα πρέπει να μειώσει κρατικές δαπάνες! Σώπα λοιπόν όταν και εφ’ όσον αναλάβει, για εκατοντάδες χιλιάδες θα κτυπήσουν οι καμπάνες! Συντάξεις, μισθοί, απολύσεις αυτές ασφαλώς είναι οι δημόσιες δαπάνες που θα κοπούν! Πονάς; Πειθαρχημένοι «κυβερνήτες» εν ενεργεία ή σε αναμονή, στο σαπιοκάραβο «Ελλάς» που την μνημονιακή πορεία στην άβυσσο την καθορίζουν με ιμαίλ από τη Γερμανία! Εμείς στα κουπιά! Τα «πανιά» από χρόνια τα έφαγαν τα «ποντίκια» με τις γνωστές ατιμώρητες χοντρές αρπαχτές… Εγκλήματα που θα τα πληρώνουν και τα τρισέγγονα μας… Παρ’  όλα αυτά ο «λιπώδης όγκος» επιμένει από τηλεοράσεως ότι ο τυροπιτάς φταίει για την χρεοκοπία μας!

 
Και ο Στουρνάρας της κατ’ όνομα «Τράπεζας Ελλάδας», στην πραγματικότητα μιας ιδιωτικής πολυμετοχικής επιχείρησης! Προειδοποιεί ότι αν φύγουμε από το ευρώ: «Θα συλλαμβανόμεθα στα σύνορα και δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε…» Μέγας φόβος για όσους κατάντησαν τη χώρα σ’  αυτό το χάλι όταν σκέφτονται ότι είναι δυνατόν να έρθει η στιγμή που θα πρέπει να την εγκαταλείψουν… Αλλά τα ίδια περίπου είχε πει για το ευρώ και ο κυβερνητικός Μάρδας που, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε ότι όποιος δεν συμμετέχει σε νομισματικές ενώσεις κινδυνεύει να γίνει Βενεζουέλα… Ο καθηγητής Μάρδας προσπερνάει για ευνόητους λόγους, το γεγονός ότι το καθεστώς των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιταχύνει διαδικασίες με τις οποίες οι πλούσιες χώρες να γίνονται πλουσιότερες! Οξύνοντας την αντίθεση Κέντρου (Βερολίνου) Περιφέρειας. Παράδειγμα η  πορεία της Ελλάδας στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, και η συνεχής οικονομική κρίση, η οποία πλήττει τη χώρα μας οδηγώντας την σε απόλυτη χρεοκοπία.


H Γερμανία μαζεύει το χρυσό της από την ξενιτιά. Γεγονός που δημιούργησε εύλογα πολλές συζητήσεις σε τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους. Ως γνωστόν το εθνικό νόμισμα κόβεται με αντίκρισμα τα αποθέματα σε χρυσό… Αναλογιστείτε αν η Γερμανία αποφασίσει να αποχαιρετίσει πρώτη το γερμανικό ευρώ αντικαθιστώντας το, με ένα σκληρό Μάρκο! Κλάμα που θα πέσει στους παθιασμένους ντόπιους μενουμευρώπηδες! Ανατριχίλες έφεραν σε πολλούς και οι προχθεσινές δηλώσεις της Μέρκελ περί προβληματικού ευρώ. Για το υποτιμημένο ευρώ κατά την Μέρκελ ευθύνεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αποκρύπτει όμως ότι η υποτίμηση αυτή έχει τινάξει τα Γερμανικά πλεονάσματα στα ύψη και ταυτόχρονα αυτή η νομισματική πολιτική έχει καταδικάσει σε συνεχή κρίση λιτότητας ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη και χειρότερη την Ελλάδα σε θέση αυτοκτονικής χρεοκοπίας. Το κερδοφόρο παιχνίδι της Γερμανίας με το γερμανικό ευρώ μάλλον τελειώνει αφού έχει ήδη αρχίσει η επίθεση του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος… Ο καπιταλισμός δεν αναγνωρίζει φιλίες, μόνο το κέρδος!

 
Ποιος είπε πως δεν υπάρχει διανόηση και μάλιστα αγωνιστική; Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Αρθρογράφος: CorfuPress.com   Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 23:34

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Ποιος είπε πως δεν υπάρχει διανόηση και μάλιστα αγωνιστική;
 
Ζητούν Γην και Ύδωρ… Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Αρθρογράφος: ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΑΛΗΣ   Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 00:01

Αυτός είναι ο προχθεσινός ο τίτλος της «Εφημερίδας των Συντακτών» και εκπλήσσει που τώρα τον ανακαλύπτει ο καλός ο αρθρογράφος… Αφού από το 2010 μας ξεπουλάνε, όχι βέβαια μια και έξω αλλά τεμάχιο, τεμάχιο! Χθες στο νησί μας έκλεισε το ξεπούλημα του Ερημίτη και πριν από αυτόν το αεροδρόμιο πήγε μπιρ-παρά στη Fraport! Αύριο θα συνεχίσουν με ακτές και παραλίες, ανάκτορα και καστέλα, νησάκια και νησίδες και ουκ έστι τέλος!

 

Όσο για το «Ύδωρ», ευτυχώς εμείς δεν κινδυνεύουμε  μόνο αν ενδιαφέρονται για γύψο καλλιτεχνίας, τότε και  μόνο τότε μπορεί να προχωρήσουν στην «αξιοποίηση» της ΔΕΥΑΚ! Πού η έκπληξη λοιπόν του καλού αρθρογράφου για την απαίτηση των δανειστών να υφαρπάξουν τη Γην και το Ύδωρ; Αφού βεβαίως γνωρίζει καλλίτερα από τον καθένα ότι το ξεπούλημα ακόμα και του αέρα, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές όπου έχει τη γεύση αλμύρας, είναι συμβατική υποχρέωση των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων. Ένας εφιάλτης που ξεκίνησε από το Καστελόριζο του Παπατζή και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι για το «πάρε ότι θέλεις παλιατζή από μια χώρα που έπαψε όρθια να ζει …» έβαλαν τις υπογραφές τους, πράσινοι, μπλε και οι αντιστασιακοί ροζέ, κάτω από μνημόνια χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση…


Οποία ανακούφιση λοιπόν που ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και επιτέλους ολοκληρώθηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του Ερημίτη Κασσιόπης από το ΤΑΙΠΕΔ προς την ιδιοκτήτρια πλέον εταιρεία! Και, όπως αναφέρουν οι ενθέρμως υποστηρίζοντες το ξεπούλημα, το έργο με την πάροδο του χρόνου θα έχει σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί καθοριστικά και η… ανεργία! Εξάλλου ας μην λησμονάμε ότι  το στήσιμο του ΤΑΙΠΕΔ, που αναλαμβάνει το ξεπούλημα των «ασημικών» της χώρας, είναι μνημονιακή υποχρέωση τα δε μέλη του δεν έχουν ποινικές ούτε και αστικές ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις! Μπορούν έτσι αφόβως να ξεπουλούν οτιδήποτε σε οποιαδήποτε τιμή…  Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο της ηθικής κατάντιας, η μνήμη που, ευτυχώς, είναι ακόμα ζωντανή κάνει ένα πισωγύρισμα σαράντα ακριβώς χρόνων…


1976 το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων φεύγει από το Βίδο και το νησί περιέρχεται στη δικαιοδοσία του ΕΟΤ. Και τότε, όπως και τώρα, κεντρικοί προξενητάδες, με το αζημίωτο πάντα, το προξενεύουν στους σεΐχηδες… Γέμισε και η Μπίνια από «χρυσά ρεάλια» στ’ όνειρα των φουκαράδων και υποσχέσεις στους ντόπιους για δουλειές με φούντες! Παρλαπίπες που κυκλοφορούσαν μετά από τις συνεδριάσεις των ειδικών κύκλων που στόλιζαν με «λαϊκά οφέλη» τα σχέδια τους για το ξεπούλημα του νησιού! Και στα μονόφυλλα της εποχής  - όχι σε όλα-  φιγουράριζαν πρωτοσέλιδα με ξύλινους τίτλους για τα πόσα θα έχανε η τουριστική ανάπτυξη της « Κέρκυρας μας» αν δεν δεχότανε να δώσει στους μαχαραγιάδες το νησί… Και να οι πιέσεις άνωθεν και κάτωθεν και όπου μπορούσαν «βάραγαν», εκεί όπου αυτοί ήξεραν ότι πονούσε ο καθείς. Και όμως, το ξεπούλημα του Βίδο δεν έγινε!
Τότε βλέπεις υπήρχαν ακόμα ζωντανές μαζικές οργανώσεις: Εργατικό Κέντρο, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και πολλοί άλλοι σύλλογοι επιστημονικοί και καλλιτεχνικοί. Με κατοχυρωμένους αγώνες στην άσφαλτο και όχι εικονική πραγματικότητα στις βραδινές ειδήσεις, παρέα με τα… δρώμενα! Έτσι μια συγκέντρωση, μια τεράστια πορεία, η συνεχής κινητικότητα και επαγρύπνηση απέτρεψε το ξεπούλημα.


Θα μου πείτε άλλοι Καιροί άλλα Ήθη! Ναι, εκείνη την εποχή ακόμα οι άνθρωποι βάδιζαν όρθιοι και εκτός των άλλων ξήλωναν και τους φράχτες από τις ακτές του νησιού, που τις είχαν μαντρώσει με συρματοπλέγματα την περίοδο της χουντικής επταετίας οι «πατριώτες ξενοδόχοι», δημιουργώντας χώρους πριβέ, απροσπέλαστους για τους ντόπιους κατοίκους εκεί που «σκάει το μέγιστο χειμέριο κύμα…»! Το ίδιο θα κάνουν οσονούπω και σ’ αυτά τα παραλιακά που θα ξεπουλάει το ΤΑΙΠΕΔ και όχι μόνο… Εκείνες τις εποχές οι απεργίες κατέβαζαν ρολά δυο και τρεις φορές το χρόνο! Αυτό από καιρό ξεχάστηκε…Τα ρολά κατεβαίνουν τώρα μόνο λόγω χρεοκοπίας…


Κάποιοι βλακωδώς νομίζουν πως θα τη γλυτώσουν ξεπουλώντας τις σάρκες της πατρίδας, με περιτύλιγμα την ιδιωτικοποίηση. Τους ξεγέλασαν.

 
Το κλάμα του Ομπάμα... Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Αρθρογράφος: ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΑΛΗΣ   Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 12:56

 

Διαβάστε περισσότερα: Το κλάμα του Ομπάμα...
 


Σελίδα 1 από 15