Βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης από τον Πολυφονικό Χορό Κυνοπιαστών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Τέχνες
Κείμενο: CorfuPress com on Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 20:56   

geitonia

Βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, με τη συμμετοχή του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «Γειτονία», οργανώνονται από τους κατά τόπους πολιτιστικούς φορείς στο Σωκράκι, το Βιρό και τον Άγιο Ματθαίο, μέσα στο επόμενο 10ήμερο.

Συγκεκριμένα:

> Στο Σωκράκι, η «Γειτονία» συμμετέχει σε εκδήλωση που οργανώνει στη Ρούγα, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013, στις 9 το βράδυ, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος του χωριού, το οποίο έχει μακρά και ισχυρή σχέση με τη λαϊκή μουσική παράδοση του νησιού.

> Στο Βιρό, την αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, την Κυριακή 21 Ιουλίου, στη μικρή πλατεία του Αγ. Νικολάου, στο κέντρο του παλαιού οικισμού, στις 8.30 μ.μ.

> Στον ΄Αγιο Ματθαίο, η «Γειτονία» των Κυνοπιαστών συμμετέχει σε εκδήλωση που οργανώνει η τοπική Φιλαρμονική «Λορέντζος Μαβίλης», στη θέση Κάτω Πηγάδι, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, στις 9 μ.μ.

Η «Γειτονία» θα συμμετάσχει και σε αρκετές ακόμη αντίστοιχες εκδηλώσεις, σε άλλα χωριά, κατά το μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες.

Το πρόγραμμα

Η Βραδιά Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, περιλαμβάνει συνοπτική παρουσίαση και απόδοση από τον Πολυφωνικό Χορό «Γειτονία», αντιπροσωπευτικού δείγματος του μεγάλου πλούτου των παραδοσιακών τραγουδιών της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, της δουλειάς, της ελιάς, της παρέας, της τάβλας, των γιορτών και των πανηγυριών μας. Αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές μιας παράδοσης αιώνων που φτάνει ως τη μέση βυζαντινή περίοδο. Μιας παράδοσης που διατηρήθηκε ολοζώντανη ως και τη 10ετία του 1960 αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν κινδύνεψε να σβήσει.

Τη «Γειτονία» συντονίζει ο Γιώργος Ανυφαντής, τη λαογραφική και ιστορική έρευνα επιχειρεί ο Στέφανος Πουλημένος, τα οργανωτικά ρυθμίζει ο Σπύρος Α. Πουλημένος, ενώ τη μουσική καταγραφή και διασκευή των παραδοσιακών μας μελωδιών για διάφορα σύγχρονα μουσικο-φωνητικά σχήματα, έχει η δασκάλα μουσικής ΄Αρτεμις Πουλημένου.

Στην κιθάρα συνοδεύει ο Γιώργος Χονδρογιάννης (Μπεζερής).

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com