Ο Γκίκας στην τελετή για τους πεσόντες στην Κύπρο PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Πολιτική
Κείμενο: CorfuPress com on Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 18:35   

teleti-kyprioi-kassiopitra-gikas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στην τελετή μνήμης των Ελλήνων και Κυπρίων Αξιωματικών και Οπλιτών που σκοτώθηκαν ηρωικώς μαχόμενοι στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, παρέστη την Κυριακή στο Κανόνι, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Συγκεκριμένα στην ΙΜ της Κασσωπίτρας έγινε το Μνημόσυνο και στο Μνημείο του Ανθυπασπιστή (ΜΗΧ) Ελευθερίου Άνθη στην ΙΜ Βλαχερνών, η Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση Στεφάνων.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γκίκας μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Σήμερα τιμούμε τους ήρωες, Έλληνες και Κυπρίους στρατιωτικούς, που έπεσαν υπέρ  Πατρίδος, στην Κύπρο το Καλοκαίρι του 1974. Έπεσαν πιστοί στο όραμά τους για μια ελεύθερη Κύπρο, μαχόμενοι ηρωικά τις ορδές του Αττίλα....
Δύο από αυτούς τους ήρωες ήταν οι Κερκυραίοι, Ελευθέριος Άνθης στο Μνημείο του οποίου σήμερα καταθέτουμε στεφάνι, αλλά και ο Πλωτάρχης Ελευθέριος Χανδρινός με την ηρωική του πράξη στο Αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ».
Δυστυχώς η Πατρίδα δεν τίμησε, ως όφειλε τα παλικάρια που πολέμησαν την εποχή εκείνη. Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να τιμηθούν επιτέλους και να παρασημοφορηθούν οι αγωνιστές της Κύπρου. Και είχα την μεγάλη χαρά και τιμή, τον Ιούλιο του 2007, ως Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, να παρευρεθώ στην σεμνή τελετή της παρασημοφόρησησης των αγωνιστών της Κύπρου. Μαζί τους και αρκετοί γενναίοι Κερκυραίοι, που είναι εδώ σήμερα.
Φίλες και Φίλοι, αν στη δύσκολη αυτή συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας,  παραδειγματιστούμε όλοι από την ηρωική θυσία των παιδιών αυτών, και πράξουμε και εμείς το χρέος μας προς την Πατρίδα, είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, θα ανακάμψουμε και θα βγούμε νικητές.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com