Θέμα για το Μον Ρεπό εισηγείται στο Περιφερειακό ο Καλούδης PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Πολιτική
Κείμενο: CorfuPress com on Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 00:49   

Το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας περί πώλησης του Μον Ρεπό, ζητά να συζητηθεί στο Περιφερειακό ο Γ. Καλούδης, καταθέτοντας πρόταση ψηφίσματος.


Η πρόταση ψηφίσματος από τον επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργο Καλούδη έχει ως εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων αφού έλαβε υπόψη του:
 Το ρεπορτάζ της  έγκυρης Αγγλικής  εφημερίδας Daily Telegraph  στις 26 Ιούνη 2011 (ρεπορτάζ της Fiona Giovan,) στο οποίο ουσιαστικά προανήγγελε τις κυβερνητικές προθέσεις των βουλευτών και της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, των σφετεριστών του τίτλου ΠΑΣΟΚ να πωλήσουν τη πολιτιστική κληρονομιά  του ΜονΡεπό για να ξεχρεώσουν τα χρέη της χώρας, που οι ίδιοι και οι Νεοδημοκράτες δημιούργησαν !
2)Το ρεπορτάζ της κυριακάτικης έκδοσής της Sunday Telegraph της 28-4-2013 στο οποίο επαναλαμβάνονται οι κυβερνητικές προθέσεις του προτεκτοράτου της Αθήνας.
 τα οποία σαφέστατα έχουν πηγές τη κυβέρνηση της Αθήνας και το επαίσχυντο ΤΑΙΠΕΔ ( «Ταμείο» Χαρίσματος Δημόσιας Περιουσίας), με τη συνήθη μορφή των διαρροών, για κυβερνητικές προθέσεις «να πωληθεί»  η Παλαιόπολη ή Μον-Ρεπό στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας,
3)Το γεγονός ότι  Η αγγλική εφημερίδα Daily Telegraph είναι μία σοβαρή εφημερίδα, υπεραιωνόβια, και είναι γνωστό ότι εκφράζει και απόψεις του Bankigham Palace αλλά και του κόμματος των Torries, που είναι στην εξουσία σήμερα.
Το γεγονός ότι η Παλαιόπολη ή Μον-Ρεπό, ως το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας των Κλασσικών χρόνων όπως τη περιγράφει ο Θουκυδίδης,  αλλά και ως ιερός αρχαιολογικός χώρος  αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Κερκυραίων  και κατ΄επέκταση του λαού και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

ΟΜΟΦΩΝΑ  ΨΗΦΙΖΕΙ
Η Παλαιόπολη ή Μον-Ρεπό, ως το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας των Κλασσικών χρόνων όπως τη περιγράφει ο Θουκυδίδης,  αλλά και ως ιερός αρχαιολογικός χώρος  αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Κερκυραίων  και κατ΄επέκταση του λαού και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί αντικείμενο  εκτός συναλλαγής ! όσα χρέη και εάν έχει ο Δήμος Κερκυραίων προς το κράτος και κατ΄επέκταση στους «δανειστές» του !

Καλεί τη Μνημονιακή κυβέρνηση της Αθήνας και το αντισυνταγματικό «ΤΑΙΠΕΔ» ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΥΝ  ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ  ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ Ή ΜΟΝΡΕΠΟ, γιατί θα συναντήσουν την καθολική αντίσταση και αγανάκτηση του Λαού της Κέρκυρας και του Λαού των Επτανήσων.

Το παρόν Ψήφισμα
Να δημοσιευθεί στον Τύπο της Επτανήσου και
Να αποσταλεί με απόδειξη παραλαβής:
στους Αρχηγούς των Κομμάτων,
Σε όλους τους βουλευτές,
Στις  εφημερίδες Daily Telegraph  και στη κυριακάτικη έκδοσή της Sunday Telegraph

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com