ΠΑΜΕ: Να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο χαμό τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Πολιτική
Κείμενο: CorfuPress com on Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 21:52   

pame

Απαίτηση για την άμεση διερεύνηση των συνθηκών εργασίας που οδήγησαν στο χαμό του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΚ, ζητά με κείμενο της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κέρκυρας.

Αναλυτικά, η πλήρης ανακοίνωση αναφέρει:

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, που σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε εργασίες στο αντλιοστάσιο του πρώην Δήμου Θιναλίων.

Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρολόγος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Κέρκυρας (ΔΕΥΑΚ) σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να συνδέσει το πεπαλαιωμένο αντλιοστάσιο του πρώην Δήμου Θιναλίων. Το αντλιοστάσιο δεν ήταν συνδεδεμένο με την ΔΕΗ. Ενώ η αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΚ τελειώνει στον πίνακα του αντλιοστασίου, ο εργαζόμενος ανέβηκε με μια σκάλα στην κολόνα της ΔΕΗ για να κάνει την σύνδεση. Τέτοια εντολή είχε; Δεν έχει διευκρινιστεί αν η πτώση από την κολόνα της ΔΕΗ προήλθε από ηλεκτροπληξία ή από άλλη αιτία. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αναμένεται νεκροψία.

Τα αίτια του δυστυχήματος και άλλων ατυχημάτων που συχνά συμβαίνουν είναι:

1. Η πλήρης διάλυση των υπηρεσιακών δομών ( δεν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας )

2. Η ασάφεια στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των εργαζομένων

3. Η έλλειψη προγραμματισμού και ελέγχου της Διεύθυνσης και Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ

4.Ενώ προβλέπεται Μηχανικός Ασφάλειας και Γιατρός Εργασίας, υπάρχει παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων αλλά και των τρίτων

5. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας

6. Οι τραγικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή ασφάλειας

7. Η πολιτική του Δήμου που εφαρμόζοντας τον Καλλικράτη και τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ, συρρικνώνει τις υποδομές, την ίδια ώρα που σπαταλάει μεγάλα ποσά για τη διαφήμιση και την προβολή των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, και αναγγέλλει μεγάλες αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης.

Η θλίψη και η αγανάκτηση των εργαζομένων για τον άδικο χαμό του ηλεκτρολόγου της ΔΕΥΑΚ, γίνεται απαίτηση για την άμεση διερεύνηση των συνθηκών εργασίας που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν. Άλλο ένα εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων, που στην πραγματικότητα είναι εργοδοτικά εγκλήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων θα μπορούσαν ν’ αποφευχθούν με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με καλύτερες συνθήκες εργασίας, με την ύπαρξη του αναγκαίου σε αριθμό και ειδικότητες προσωπικού. Όμως στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου στον ιδιωτικό τομέα και στο όνομα των περικοπών στο δημόσιο, δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα, εντατικοποιείται η δουλειά, αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να εκτελούν ακόμα και εργασίες άσχετες με την ειδικότητά τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ο καπιταλισμός είναι εγκληματικός, αδιαφορεί για τις ζωές μας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com