Επίσκεψη 1ης Γραμματέως της Γεωργίας στην Ελλάδα στο Σκούρτη PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Πολιτική
Κείμενο: CorfuPress com on Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 19:30   

P1000116

Τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη, συνάντησε την Παρασκευή, στο γραφείο του, η 1η Γραμματέας της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Ελλάδα, Diana Malazonia και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωργιανών Σπουδών και Πολιτισμού Avtandil Mikaberidze, οι οποίοι, επισκέφτηκαν το νησί μας ενόψει του διήμερου Διεθνούς Φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων ΣΙΝΙΕΣ 2013 που διοργανώνεται για 16η συνεχόμενη χρονιά και θα διεξαχθεί Παρασκευή & Σάββατο.

Παρών ήταν και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Λάμπης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών κος Γαρνέλης Ιωάννης, καθώς επίσης και Γεωργιανή επιχειρηματίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πολιτική κατάσταση στην Γεωργία αλλά και την Ελλάδα, στον τουρισμό, στα κοινά πολιτισμικά στοιχεία των δύο λαών και κυρίως, σε ό,τι αφορά το θρησκευτικό συναίσθημα και την ορθόδοξη πίστη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης UITT 2013 αλλά και στην συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ 2013 της Ρωσίας.

Τόνισε ότι η αύξηση τουριστών, που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, είναι σημαντική μια και συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Η Π.Ε. Κέρκυρας προσπαθεί να διευρύνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο λαών. Στα πλαίσια αυτά, συμφωνήθηκε η έναρξη της συνεργασίας πολιτισμικών και μουσικών ανταλλαγών μεταξύ του Μουσικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επίσης, έγινε λόγος για την πραγματοποίηση στην Κέρκυρα ημερίδας για την παρουσίαση της γεωργιανής κουλτούρας, παράδοσης, οικονομίας και πολιτικής.

Ο κος Σκούρτης δήλωσε: «Θα χαρώ να υποδεχθώ στην Κέρκυρα και τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα, κ. David Bakradze, προκειμένου να οργανώσουμε και να ενεργοποιήσουμε ένα μνημόνιο πολιτισμικής συνεργασίας. Η μουσική παράδοση της Κέρκυρας είναι τεράστια και είναι σημαντικό να την προβάλουμε και σε άλλους λαούς κάνοντάς τους κοινωνούς στην κουλτούρα του τόπου μας».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com