Ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο: Ναι από Δένδια & Γκερέκου, όχι από Σαμοΐλη PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Πολιτική
Κείμενο: CorfuPress com on Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 01:50   

Καμία έκπληξη από τους Κερκυραίους βουλευτές στην ψήφιση του ν/σ. ΟΙ μεγαλύτερες απώλειες στο άρθρο για τη δημοτική αστυνομία. Έντονο παρασκήνιο.


Ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών από την Ολομέλεια της Βουλής.
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Πάρις Κουκουλόπουλος καταψήφισε το άρθρο 81 που θέτει σε διαθεσιμότητα τους Δημοτικούς Αστυνομικούς με αποτέλεσμα αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βάζουν ζήτημα για τον θεσμικό του ρόλο (σ.σ. ο κ. Κουκουλόπουλος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος). Επίσης από την διαδικασία της ψηφοφορίας έλειπε ο Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ) ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό οικογενειακό θέμα) και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που ήθελε να δείξει με τον τρόπο αυτό την διαφωνία του κυρίως με το άρθρο που βάζει σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς τεχνικών Λυκείων. Από την άλλη υπήρξαν άρθρα που συγκέντρωσαν την θετική ψήφο και των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ορισμένων ανεξάρτητων.
Την κομματική γραμμή ακολούθησαν οι τρεις βουλευτές Κέρκυρας: ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, η τομεάρχης τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.

Τι ψήφισαν, ποιοι...
Το τελικό αποτέλεσμα για τα 17 άρθρα που μπήκαν σε ψηφοφορία έχει ως εξής
-Υπέρ του άρθ. 14 ψήφισαν 168 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, Αν. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης) κατά ψήφισαν 125 βουλευτές
-Υπέρ του αρθ. 30 ψήφισαν 157 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Μ. Ρεπούση, Μ. Γιαννακάκη). Κατά ψήφισαν 136 βουλευτές
-Υπέρ των άρθρων 74,76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 ψήφισαν 153 βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατά 140
-Υπέρ του άρθρου 81 ψήφισαν 152 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) κατά 141 μεταξύ των οποίων και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος
-Υπέρ των άρθρων 105 και 106 ψήφισαν 155 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Αν. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης) κατά 138 βουλευτές
Επίσης, από την διαδικασία έλλειπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αν και παρακολούθησε την συζήτηση.

Το παρασκήνιο
Νωρίτερα, η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονο παρασκήνιο με συνεχείς διαβουλεύσεις στους διαδρόμους της Βουλής εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες προκειμένου να βελτιωθούν στο μέτρο του δυνατού μια σειρά από διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και να καμφθούν με τον τρόπο αυτό οι διαφωνίες βουλευτών της συμπολίτευσης.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι υπουργοί Εσωτερικών, Μεταρρύθμισης και Οικονομιών σε πλήρη και συντονισμένη συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο κατέθεταν συνεχώς νομοτεχνικές αλλαγές.
Σε κάθε περίπτωση οι υπουργοί βρίσκονταν σε συνεχείς συνεννοήσεις με τους επικεφαλείς των ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην διαταραχθεί η συνοχή. Παρά ταύτα ήταν ενδεικτική και η φράση κυβερνητικού αξιωματούχου που είπε «κάνουμε προσπάθειες. Αν κάποιος θέλει να καταψηφίσει ας το κάνει και ας στείλει την χώρα για εκλογές τον Αύγουστο»
Νωρίτερα, έντονος προβληματισμός επικρατούσε στο κυβερνητικό επιτελείο για την έκβαση της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, καθώς μια σειρά γεγονότων έθετε υπό αμφισβήτηση το τελικό αποτέλεσμα.
Πιο αναλυτικά, δεν είχε ξεκαθαριστεί, εάν θα καταφέρουν να παραβρίσκονται στη διαδικασία οι κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ).
Ο κ. Σηφουνάκης αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν έχει γίνει γνωστό, εάν οι γιατροί θα του επιτρέψουν την παρουσία στη Βουλή, αλλά τελικά προσήλθε και ψήφισε. Από την άλλη, ο κ. Κυριαζίδης βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λόγω ξαφνικού οικογενειακού προβλήματος.

Πηγή: protothema.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com