Μετά τον Δένδια κι ο Μιχελάκης μιλά για τρεις Δήμους στην Κέρκυρα PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Πολιτική
Κείμενο: CorfuPress com on Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 00:27   

corfu map

Σπάσιμο των μεγάλων νησιωτικών δήμων προανήγγειλε μέσω Mega ο Υπ. Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, επιβεβαιώνοντας ότι έρχονται αλλαγές στον Καλλικράτη.


«Σπάσιμο» των μεγάλων νησιωτικών δήμων όπως η Λέσβος, η Ρόδος και η Κέρκυρα, προανήγγειλε στην ουσία μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης: «Στη Λέσβο θα μπορούσαν να γίνουν τουλάχιστον τρεις δήμοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι στην ίδια κατηγορίας ανήκουν η Ρόδος και η Κέρκυρα.
Σύμφωνα με το afotdioikisi.gr pαράλληλα ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι χρειάζεται «να μαζευτούν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Καλλικράτη και να τις κάνουμε», προαναγγέλλοντας έναν ακόμη Καλλικράτη.
Να σημειωθεί ότι η κατάτμηση των μεγάλων νησιωτικών δήμων έχει ξεκινήσει να συζητείται εδώ από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ωστόσο δεν προχώρησε.

Η ΝΔ το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι...
Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά (για όσους εξεπλάγησαν από τις δηλώσεις Μιχελάκη) ότι η συζήτηση εντός της ΝΔ για αλλαγές στον Καλλικράτη κρατά σχεδόν από την επόμενη της δημιουργίας του.
Ήταν, λοιπόν, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 όταν ο τότε βουλευτής Κέρκυρας της αντιπολίτευσης και σημερινός Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας είχε ανακοινώσει σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ την πρόθεση της ΝΔ για τη δημιουργία πιθανόν τριών Δήμων στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργού (dendias.gr):
"Tο θεσμικό πλαίσιο της Κέρκυρας με τον ένα Δήμο πάσχει, δεν επιτρέπει στο Δήμο να είναι κοντά στο δημότη. Μ' αυτή την έννοια πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να αναθεωρήσουμε τον Καλλικράτη όχι γιατί δεν ήταν απαραίτητη η μεταρρύθμιση αλλά γιατί έγινε με λάθος τρόπο. Η θέση μας είναι να οδηγηθούμε πιθανόν σε τρεις δήμους στην Κέρκυρα, θέση που έχει εκφράσει και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς".

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com