Οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, στην Κέρκυρα PDF Εκτύπωση
ΚΕΙΜΕΝΑ | Newsroom
Κείμενο: CorfuPress com on Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 19:39   

eklisiazouses-dipethe-kef

Η Κεντρική Σκηνή του Δήμου Κεφαλλονιάς στα πλαίσια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας για το καλοκαίρι του 2013 θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»

Από την Κεντρική Σκηνή της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλλονιάς

Θέατρο ΜΟΝ ΡΕΠΟ «Ρένα Βλαχοπούλου»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013Ένα έργο διαχρονικό που μιλάει για την σημερινή κρίση, τους πολιτικούς, τους πολίτες και την ανάγκη αλλαγής της καθημερινής μας πραγματικότητας, διακωμωδώντας με το γνωστό Αριστοφανικό χιούμορ, πρόσωπα και καταστάσεις.

«Οι γυναίκες της Αθήνας αμέσως μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου και αηδιασμένες από την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη των Αθηνών, αποφασίζουν να μεταμφιεστούν σε άντρες και να ψηφίσουν στην Εκκλησία του Δήμου να δοθεί η εξουσία στις Γυναίκες.» … Σας θυμίζει κάτι;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Διασκευή Σκηνοθεσία- Σκηνικά Φωτισμοί: Πάνος Βαρδάκος
Μουσική, Στίχοι: Κώστας Χαριτάτος
Κοστούμια: Βεστιάριο
Μακιγιάζ: Χριστίνα Μπέλγκρας
Εκγύμναση χορού: Χριστίνα Μαγουλά – Σίσση Ρετσέλη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τερέζα Φορέστη
Κατασκευές: Γρηγόρης Μαυρογιάννης, Λάμπρος Τζάννης, Γεράσιμος Βαγγελάτος
Χειρισμός Φωτισμών: Γρηγόρης Μαυρογιάννης
Χειρισμός Ήχου: Γεράσιμος Βαγγελάτος
Φωτογραφίες: Βασίλης Λουκάτος
Δ/νση παραγωγής: Στάμω Στεργιώτου
Παραγωγή: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς.

Ευχαριστούμε τους μουσικούς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Χρήστο Σκαρλάτο: κλαρίνο, Βασίλη Τζέλλα: κρουστά, Αλέξανδρο Λαδιανό: ηλ. μπάσο, Θοδωρή Αναστασιάδη: τύμπανα, Κ. Χαριτάτο: κιθάρες, πλήκτρα, προγραμματισμοί.

Ηχογράφηση – μείξη ήχου: Studio Ammes

Παίζουν :
Πραξαγόρα: Μαριέττα Μουρελάτου, Κορυφαία: Γιώτα Μιχάλη

ΧΟΡΟΣ: Χριστίνα Μαγουλά, Μεσολωρά Ελένη, Κατερίνα Σβορώνου, Νινέτα Ραζή, Τερέζα Φορέστη, Σίσση Ρετσέλη, Βάσια Σαρβάνη, Γρηγορία Βασιλείου, Δέσποινα Αλεντά.

Βλέπυρος: Λούκας Νιφοράτος, Α΄ Γείτονας: Ανδρέας Βικάτος, Χρέμης: Τάσος Μπεκατώρος, Β΄ Γείτονας: Γιάννης Νεόφυτος, Παιδί: Κατερίνα Σβορώνου

Νέος: Διονύσης Θωμάτος, Νέα: Σίσση Ρετσέλη, Α΄ Γριά: Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος, Β΄ Γριά: Ηλίας Καρόγλας, Γ΄ Γριά: Παναγής Λουκάτος

Λίγα λόγια για την Κεντρική Σκηνή της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Η Κεντρική Σκηνή της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. δημιουργήθηκε το 2003 σαν φυσική συνέχεια του Νεανικού Θεατρικού Τμήματος το οποίο υπάρχει από το 1985 στον τότε Δήμο Αργοστολίου. Από την αρχή της ίδρυσης και των δύο σκηνών ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Πάνος Βαρδάκος, έθεσε τις βάσεις και συνεχίζει μέχρι σήμερα, έχοντας σαν στόχο το «θέατρο ουσίας», δηλαδή ένα θέατρο ποιοτικό με ουσιαστική παρέμβαση στην καλλιέργεια της ψυχής και του νου, όχι μόνο των ηθοποιών, αλλά κυρίως των θεατών.

Μέσα από την συλλογική βίωση αξιών και νοημάτων, την συνεργασία, την εκφραστική δύναμη, την φαντασία, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα θέατρο που ψυχαγωγεί, αγγίζει και ευαισθητοποιεί τον σύγχρονο άνθρωπο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πάνος Βαρδάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Γυμνάσιο και σπούδασε στην Σχολή του Κέντρου τεχνολογικών εφαρμογών, Εσωτερική Διαρρύθμιση Χώρων και Αρχιτεκτονικό σχέδιο. Στη συνέχεια φοιτεί και τελειώνει την δραματική σχολή του Π. Κατσέλη με άριστα. Λίγο αργότερα παρακολουθεί στο Βερολίνο σεμινάρια θεάτρου του Πήτερ Στάιν.

Σαν ηθοποιός έλαβε μέρος στις παραστάσεις: του Αμφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου «Λισιστράτη» του Αριστοφάνη και «Ψυχοστασία» του Αισχύλου, της Εταιρείας Θεάτρου Κρήτης «Ερωτόκριτος» του Β.Κορνάρου και Κούρος του Ν. Καζαντζάκη.

Συνεργάστηκε με την Α. Βουγιουκλάκη στο «Καμπαρέ», με τους Καρέζη – Καζάκο στην «Πάπισσα Ιωάννα», με την Ξ. Καλογεροπούλου στην παιδική παράσταση «Πινόκιο» στο θέατρο Πόρτα. Στο ίδιο θέατρο σκηνοθετεί το παιδικό έργο «Παπαρούνα – Παπαρούνα». Επίσης την ίδια χρονιά σκηνοθετεί τους Βούρο – Ανδριανού στο έργο του Μανιώτη «Δραπέτες».

Το 1981 εντάσσεται στην δύναμη του θεάτρου του Κάρολου Κουν και παίζει στα έργα « Ο Γάμος» του Μ. Ποντίκα, « Το Σόι» του Γ. Αρμένη, « Το Πιστοποιητικό»

του Νικολάι Έρτμαν, «Αχαρνείς», «Σφήκες» του Αριστοφάνη, «Βάκχες» του Ευριπίδη, «Λήσταρχος Νταβέλης» του Γ. Αρμένη. Στη συνέχεια με τον Μάνο Κατράκη « Στην λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του Ν. Βρετάκου και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης στον «Ζήνωνα». Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας ΕΠΟΧΗ παρουσιάζει τον «Φονιά» του Μήτσου Ευθυμιάδη.

Στη συνέχεια σκηνοθετεί το Ε.Θ.Κ. από την περίοδο 1983-84 έως 1988-89 με τα έργα «Κομμάτια και Θρύψαλα» τις μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχωφ την επιθεώρηση «Άλλο πράγμα ο Ανδρέας» τους «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, τους «Εμιγκρέδες» του Μρόζεκ. Παίρνουν πρώτα βραβεία στα Φεστιβάλ Ιθάκης και Κορίνθου. Παράλληλα την περίοδο 1985-86 διδάσκει & σκηνοθετεί το Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αργοστολίου και παίρνει το 1986 το βραβείο Ροντήρη για την γενικότερη του δουλειά στο Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι και βραβείο ΕΤ1 για την διασκευή του στο έργο ο «Εν Κεφαλληνία Ερωτόκριτος».

Στην τηλεόραση έχει πάρει μέρος σε πολλά σήριαλ και θεατρικά όπως «Λούνα Πάρκ», «Το Μινορε της Αυγής», «Αστυνομικές Ιστορίες», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Θέατρο της Δευτέρας». Έχει μακροχρόνιες συνεργασίες με το Studio Cross στο τμήμα μεταγλωττίσεων καθώς και στο αντίστοιχο της ΕΡΤ.

Την περίοδο 1991-92 μαζί με τον Κώστα Αρζόγλου μοιράζονται την τύχη του Θεάτρου Αθηνά διοικητικά σαν δ/ντής του θεάτρου και σαν ηθοποιός στις παραγωγές «Το βιζόν και χάριν έχει» και την «Πρώτη σελίδα»

Από τον Ιούλιο του 1992 είναι Καλλιτεχνικός Δ/ντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αργοστολίου. Ίδρυσε και οργάνωσε τις δύο θεατρικές ομάδες της ΔΕΠΑΨ, (Νεανικό Θεατρικό Τμήμα και Κεντρική Σκηνή). Με τις ομάδες αυτές έχει υπογράψει πολλές σκηνοθεσίες.

Το Νεανικό Θεατρικό Τμήμα της ΔΕΠΑΨ είναι από τα παλαιότερα τμήματα του δήμου μας. Το τμήμα λειτουργεί από το 1985 - 1986, και επαναλειτούργησε με την ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης το 1992 κάνοντας πολλές αξιόλογες παραγωγές.

Τα έργα που έχει σκηνοθετήσει με το Νεανικό Θεατρικό Τμήμα είναι:

Α΄ Περίοδος 1985-1986 «Του Κουτρούλη το πανηγύρι», «Το Τάβλι », «Η Γυναίκα και ο Λάθος», «Ο Βασιλιάς Ουμπού», «Οι Δούλες» & «Ο Εν Κεφαλληνία Ερωτόκριτος»..

Β΄ Περίοδος

1993 «Οδυσσεβάχ» της Ξ. Καλογεροπούλου

1994 «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» του Κ. Γκολντόνι

1995 «Η μεγάλη των τρελών σκηνή» Αποσπάσματα Σαίξπηρ

1996 «Ελίζα» της Ξ. Καλογεροπούλου

1997 «Πινόκιο» διασκευή Π. Βαρδάκου

1998 «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» της Ξ. Καλογεροπούλου

1999 «3 ½ Σωματοφύλακες» διασκ. Ε. Παναγιωτοπούλου

2000 «Συρανό ντε Μπερζεράκ» διασκευή Π. Βαρδάκου

2001 «Κεφαλονίτικες Ιστορίες» του Σπύρου Σκιαδαρέση

2002 «Κόντε Μαντολάτος» του Ι.Σ. Λάιου

2003 «Πλούτος» του Αριστοφάνη

2004 «Ελίζα» της Ξ. Καλογεροπούλου

2005 «Δον Κιχώτης» διασκευή Π. Βαρδάκου

2006 «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ.Γ. Λόρκα

2008 «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη

2009 «Η Ισαβέλλα, τρεις Καραβέλες & ένας Παραμυθάς» του Ντάριο Φο

2011 Την επιθεώρηση «Κι αυτοί χτενίζονται»

Το 2001 με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατο του Γρηγορίου Ξενόπουλου σκηνοθετεί το έργο «Το μυστικό της Κοντέσας Βαλέραινας» με την Τζένη Ρουσσέα.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ενέργειες Ανάδειξης Σύγχρονου Πολιτισμού και Ιστορικής Κληρονομιάς» από τον Δήμο Αργοστολίου παρουσίασε τις μονόπρακτες κωμωδίες (Το μουρτόριο του Κόντε Ρεστέλου, η Μπαράκα του Κοσπετόνε, Το τάμα του Καπετάν Σπαβέντου) του Σπύρου Σκιαδαρέση

Με την Κεντρική Σκηνή της ΔΕΠΑΨ (τμήμα Ενηλίκων) από την ίδρυση της το 2003 έχει σκηνοθετήσει τα έργα: 2004 «Σπασμένη στάμνα» του Χάινριχ φον Κλάιστ 2005 «Ο Ιμπρεσάριος από την Σμύρνη» του Κάρλο Γκολντόνι 2006 «Μικροί Φαρισαίοι» του Δ. Ψαθά 2008 «Μάνα, μητέρα, μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου 2010 «Μίλα μου σαν τη βροχή» 2011 «Ο Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ

2012 «Φον Δημητράκης» του Δ. ΨαθάΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ TICKETBOX

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 26610-27400

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com