Ο Σκούρτης θ´αποφασίσει ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Οικονομία
Κείμενο: CorfuPress com on Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 00:26   

SKOURTIS-shops

Ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρ. Σκούρτης έχει 1 μήνα προθεσμία για να αποφασίσει ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων.


Περιθώριο ενός ακόμη μήνα (3 μήνες συνολικά από την ψήφιση του νομοσχεδίου), προκειμένου οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες ή δήμαρχοι (στην περίπτωση της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης) να αποφασίσουν ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, δίνεται με τροπολογία στο σχετικό νομοσχέδιο.
Σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει χωρίς σχετική απόφαση, θα επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εκπτωτικά καταστήματα (outlet), δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, και δεν συνδέονται νομικά με αλυσίδες καταστημάτων. Η σχετική απόφαση κάθε αντιπεριφερειάρχη μπορεί να αναθεωρείται ετησίως κάθε Ιανουάριο, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2015. Το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεκινά στις 11 το πρωί και λήγει στις 8 το βράδυ.

Την σχετική απόφαση για την Κέρκυρα καλείται να πάρει ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος - προφανώς - θα πρέπει να λάβει υπόψη του και τις παραμέτρους των περιοχών (άλλα πρεσβεύει η πόλη άλλα η περιφέρεια), την καταγεγραμμένη άρνηση των καταστηματαρχών να λειτουργούν τις Κυριακές τα καταστήματά τους, τον εποχικό χαρακτήρα ορισμένων επιχειρήσεων κ.α. Δύσκολη απόφαση...

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com