ΟΕΒΕ Κέρκυρας: Θετική η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά δεν αρκεί PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Οικονομία
Κείμενο: CorfuPress com on Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 00:03   

fpa estiasi

Θετική αλλά καθυστερημένη η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση τονίζει η ΟΕΒΕ Κέρκυρας, ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης επιχειρηματικού περιβάλλοντος.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΕΒΕ Κέρκυρας αναφέρει τα εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας κρίνει ως θετική, την έστω και καθυστερημένα, εξαγγελία της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% από την 1η Αυγούστου. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε καμιά περίπτωση από μόνη της δεν αποτελεί σανίδα σωτηρίας για της επιχειρήσεις του κλάδου και απαιτείται άμεσα η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ουσιαστικής βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της αγοράς γενικότερα που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα .
Ζητήματα όπως ένα νέο δίκαιο αναπτυξιακό μακροπρόθεσμο φορολογικό πλαίσιο, η παροχή ρευστότητας προς τις μικρές επιχειρήσεις από τις τράπεζες και η διευθέτηση παλαιών οφειλών προς τις τράπεζες, το υψηλό κόστος των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις, η έλλειψη προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης στις επιχειρήσεις αλλά και το τεράστιο θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των συναδέλφων και των οικογενειών τους αλλά και της ίδιας της ύπαρξης του ΟΑΕΕ, αποτελούν κεφαλαιώδους σημασίας και για τα οποία πολύ κουβέντα γίνεται έως σήμερα, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας εκτιμά ότι ακόμα και σήμερα, μετά από 5 χρόνια ύφεση στη χώρα που έχει τσακίσει πραγματικά τις μικρές επιχειρήσεις, το πολίτικο σύστημα ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αν άμεσα δεν διαμορφωθεί ένα αναπτυξιακό πλαίσιο που θα βοηθήσει τις 800.000 μικρές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να βγει η χώρα από την ύφεση με πραγματικά ακόμη χειρότερες συνέπιες για την ελληνική κοινωνία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com