Με τον «Παλμό» συναντήθηκε αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Κοινωνία
Κείμενο: CorfuPress com on Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 20:22   

anel palmos

Τις επαφές της με κοινωνικούς φορείς ξεκίνησε η Αναπληρώτρια Γραμματέας Αλληλεγγύης Λία Εγγλέζου, επισκεπτόμενη το Ν. Κέρκυρας. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο περιφέρειας Ιονίων Νήσων της Γραμματείας οργανωτικού των ΑΝΕΛ Γιάννη Ζήκο, πραγματοποίησαν με μέλη της Σ.Ε. Κέρκυρας συνάντηση στο "Σπίτι φιλοξενίας καρκινοπαθών ΠΑΛΜΟΣ". Κίνητρο για τη συνάντηση αυτή, αποτέλεσε η έντονη Πανελλαδική προσπάθεια του ΠΑΛΜΟΥ τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επίπεδο δωρεάν φιλοξενίας ασθενών με καρκίνο για διακοπές, στη   συλλογή και διανομή ειδικών φαρμάκων όπου απαιτείται αλλά και στη  ψυχαγωγία, ενημέρωση και στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.
Ο κ. Μανώλης Φιλιππίδης, δημιουργός του ΠΑΛΜΟΥ και καρκινοπαθής ο ίδιος,  ξεκίνησε τη δράση του μέσω του διαδικτύου προ 3 ετών, έχοντας βιώσει τη  μοναχικότητα της ασθένειας αυτής και κυρίως την ανάγκη αλλαγής στάσης της  ηθικής αντιμετώπισης των εξειδικευμένων επιστημόνων για όλες τις χρόνιες  παθήσεις.
Σήμερα, φιλοξενεί περί τις 18 οικογένειες καρκινοπαθών ετησίως,  με δωρεάν διανομή, τρόφιμα και θεραπευτική ψυχαγωγία. "Η επίσκεψη στο ΣΠΙΤΙ του ΠΑΛΜΟΥ, ήταν για μας ένα μάθημα ζωής!" σχολίασε  η Λία Εγγλέζου , " οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους  πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι που η ζωή τους άλλαξε. Κράτος,  
επιστήμονες και κοινωνία οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους πρακτικά και  ηθικά".
"Στην προσπάθεια του ο ΠΑΛΜΟΣ θα μας εχει συμμάχους" δήλωσε ο Γιάννης  Ζήκος καλώντας τους Κερκυραίους και όχι μόνο να ευαισθητοποιηθούν και να  κινητοποιηθούν με τις συντονισμένες δράσεις που θα δρομολογήσουμε".

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com