Καθηγητές 2ου ΕΠΑΛ: Απογοητευμένοι και προσβεβλημένοι! PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Κοινωνία
Κείμενο: CorfuPress com on Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 18:22   

Στην ανεργία οδηγούνται από σήμερα σχεδόν 20 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης της Κέρκυρας, που συμπεριλαμβάνονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης ειδικοτήτων που επέβαλλε η μνημονιακή κυβέρνηση.
Οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας εξέδωσαν κοινή επιστολή με την οποία εκφράζουν την αγανάκτισή τους για τις προσβολές που δέχονται ως δημόσιοι λειτουργοί από τους κυβερνώντες, ενώ οι καθηγητικές ενώσεις σε όλη την Ελλάδα και στα Επτάνησα προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της απόφασης.

Η επιστολή των καθηγητών του ΕΠΑΛ

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας αναφέρουν: «Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των καθηγητών που εργάζονται και εργάζονταν μέχρι σήμερα στο 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας, με αφορμή και θέμα τις τελευταίες αιφνίδιες εξελίξεις στην τ.ε.ε. (τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση). Οι καθηγητές και καθηγήτριες εκφράζουμε ομόφωνα το αίσθημα απογοήτευσης αλλά και προσβολής μας ως δημοσίων λειτουργών. Ομόφωνα εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις απολύσεις αλλά και στην διαφαινόμενη υποβάθμιση της τεε μετά την κατάργηση του Τομέα Υγείας Πρόνοιας. Ζητάμε η απόφαση αυτή να ανακληθεί και με πιο σώφρονα πολιτική να ενισχυθεί η τεε. Εν μέσω δημοκρατίας, δεν ερωτηθήκαμε ως οι καλώς γνωρίζοντες τα καλώς και κακώς κείμενα εκ των ένδον. Στεκόμαστε, έτσι ή αλλιώς, στο πλευρό των συναδέλφων που δοκιμάζονται αλλά και των μαθητών και μαθητριών μας που επίσης δεινώς δοκιμάζονται».
Την επιστολή υπογράφουν ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Βέργος, η υποδιευθύντρια Άρτεμις Μπάλτου, ο υποδιευθυντής Γιώργος Πισάνος και όλοι οι καθηγητές του σχολείου.

Κινητοποιήσεις

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, έχει εξαγγείλλει ο ΟΛΜΕ,  αρχής γενομένης από την Τετάρτη στις 19.00, οπότε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί όλες τις ομοσπονδίες των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση να συναντηθούν στα γραφεία της προκειμένου να «οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις». Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης χαρακτήρισε «μαύρη» τη σημερινή ημέρα μέρα για την εκπαίδευση, με αφορμή τη διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών που μέχρι πρότινος δίδασκαν σε ΕΠΑΛ για ειδικότητες που καταργήθηκαν. Επανέλαβε, επίσης, την πρόθεση της Ομοσπονδίας να προβεί σε κινητοποιήσεις και τον Σεπτέμβριο».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com