Άρχισε ο 6ος κύκλος της καταπολέμησης των κουνουπιών PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Κοινωνία
Κείμενο: CorfuPress com on Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 21:09   

Η δράση καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας συνεχίζεται με ικανοποιητικά έως τώρα αποτελέσματα, σύμφωνα με την ΠΙΝ. Κι ήδη, από την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου, ξεκίνησε η δράση του 6ου κύκλου εφαρμογών, ο οποίος εξελίσσεται έως την 30η του μηνός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Χρήστος- Ηρακλής Σκούρτης, ανέφερε ότι έχει σχεδόν πραγματοποιηθεί το ήμισυ της δράσης αυτής και τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση τόσο με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και όσο και με την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να έχω πλήρη εικόνα για την εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα του έργου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι, επισημαίνοντας τα κατά τόπους προβλήματα, και αναφέρομαι στα αιτήματα που έχουν υποβάλει υποδεικνύοντας τις περιοχές στις οποίες διαπιστώνεται ενοχλητική έξαρση των κουνουπιών, διευκολύνουν και συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο 6ος κύκλος του έργου, προβλέπει δράσεις στις δημοτικές ενότητες Φαιάκων, Θιναλίων, Εσπερίων, Αγίου Γεωργίου, Παρελίων, Λευκιμαίων και Αχιλλείων. Επιπλέον, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κέρκυρας και στα προάστια αυτού. Τέλος, πέραν των ανωτέρω, έκτακτες εφαρμογές πραγματοποιούνται και σε περιοχές που οι δειγματοληψίες δείχνουν υπερμεγέθη πληθυσμό κουνουπιών καθώς επίσης και σε περιοχές που έχουν υποδείξει οι πολίτες.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com