Νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δήμο: Συνεχίζουν, αγωνίζονται PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Κοινωνία
Κείμενο: CorfuPress com on Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 22:46   

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη την Πέμπτη η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο. Συνεχίζουν με 48ωρη απεργία ως συμπαράσταση στους απολυμένους.


Το κλίμα ήταν βαρύ στο Δημοτικό Θέατρο, στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα. Από τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες έχασαν και την ύστατη ελπίδα να παραμείνουν στις εργασίες τους, μετά την ψήφιση των σχετικών άρθρων στην Βουλή.
Την πόρτα εξόδου στο Δήμο Κέρκυρας βλέπουν 45 εργαζόμενοι (17 δημοτικοί αστυνομικοί και 28 σχολικοί φύλακες), ενώ φόβοι υπάρχουν με τα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας (ως ειδήσεις, ως διαρροές;) και για επιπλέον απολύσεις εργαζομένων.

Συνεχίζουν, αγωνίζονται...
Ο Σύλλογος των εργαζομένων στους ΟΤΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Κερκύρας, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο: τίθενται σε διαθεσιμότητα - απόλυση οι σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, παρέχεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να θέτει σε διαθεσιμότητα – απόλυση οποιαδήποτε στιγμή και με συνοπτικές διαδικασίες υπάλληλους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, καταργείται η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. και σε ένδειξη συμπαράστασης στους παραπάνω απολυόμενους συναδέλφους μας, αποφάσισε:
Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας, σε όλες τις υπηρεσίες, των Ο.Τ.Α. του Ν. Κέρκυρας και τα Ν.Π. αυτών, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 και συγκέντρωση στο Μαράσλειο Δημοτικό Μέγαρο από 07:00.
Την αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντα τους το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013.
Καλεί τους εργαζόμενους σε διαρκή Γενική Συνέλευση μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 με σημεία και ώρες αναφοράς καθημερινά 10:00 και 19:00 στο Μαράσλειο Δημοτικό Μέγαρο την Παρασκευή και στο Δημοτικό Μέγαρο Σαν Τζιάκομο το Σάββατο και την Κυριακή.
Την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 και ώρα 07:00, στο Δημοτικό Θέατρο, με θέμα τη περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
Την διεκδίκηση με δικαστικά μέσα της επαναπρόσληψης των απολυομένων συναδέλφων.
Την διοργάνωση άλλων δράσεων οι οποίες θα προβάλουν στο κοινωνικό σύνολο το δίκαιο του αγώνα μας.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Γ. Σ..

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com