Με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στις Αλυκές PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Κοινωνία
Κείμενο: CorfuPress com on Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 11:37   

8

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου η άσκηση πυρόσβεσης του 1ου Πυρ/κού Σταθμού Κέρκυρας και της εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων «Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε.Ε.», στις Αλυκές Κέρκυρας.

Η άσκηση στόχευε στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσμα-τικότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού, στην βελτίωση όλων των υπευθύνων και στην κατάρτιση σχετικά με την οργάνωση και τις διαδικασίες υφιστάμενες ή νέες που θα χρησι-μοποιηθούν για την αντιμετώπιση ατυχημάτων που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες ως προς την φύση τους όπως οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων. Στην συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει εφαρμογή η κοινοτική «Οδηγία SEVEZO II» και η α-ντίστοιχη Εθνική νομοθεσία, που πέραν των άλλων μέτρων προβλέπει και την πραγματο-ποίηση τέτοιων ασκήσεων σε τακτική βάση.

3

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε πυρκαγιά σε δεξαμενή βενζίνης, έκρηξη και απο-κόλληση της σταθερής κωνικής οροφής της δεξαμενής, ενεργοποίηση όλων των μονίμων συστημάτων πυρόσβεσης της εγκατάστασης και παράλληλη επέμβαση του 1ου Πυροσβε-στικού Σταθμού Κέρκυρας.

41

Στην άσκηση συμμετείχαν όλο το προσωπικό της εγκατάστασης (που συγκροτεί την ομάδα πυρασφάλειας), 16 Πυροσβεστικοί υπάλληλοι και 5 πυροσβεστικά οχήματα.

Την άσκηση παρακολούθησαν και αξιολόγησαν ο Διοικητής Δ.Π.Υ. Κέρκυρας Πύραρ-χος Σπυρίδων Βαρσάμης και ο Περιφερειακός Δ/ντής της «Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε.Ε.» κος Μαυρούλιας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com