Χωρίς φέρρυ από την Τετάρτη (και) σε Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από την Τετάρτη οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας, καθώς το σωματείο τους αποφάσισε κινητοποιήσεις λόγω της άκρατης εκμετάλλευσής τους από τους πλοιοκτήτες.
Την ανακοίνωση έκανε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο στηρίζει τις επαναλαμβανόμενες απεργίες υπογραμμίζοντας: «Οι συνάδελφοι ναυτεργάτες ανήκουν σε ένα ακόμα κλάδο που έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια από τη σκληρή αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις κατ’ απαίτηση των εφοπλιστών μεγαλοκεφαλαιούχων. Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πορθμεία, η καταβολή οφειλομένων δεδουλευμένων σε μερικά πλοία της γραμμής, οι ανθρώπινες συνθήκες  απασχόλησης των εργαζομένων και η στελέχωση υποεπανδρωμένων ειδικοτήτων είναι μερικά από τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.
Ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συναδέλφων, ειδικά σε αυτήν την εποχή που κάθε κοινωνική και εργασιακή ομάδα δέχεται σφοδρή επίθεση».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com