Καλούδης, Γαλιατσάτος προς Σπύρου: Ζήτα τώρα μείωση ΦΠΑ στα Ιόνια

spirou GALIATSATOSkaloudis

Η ανακοίνωση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με παράλληλη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στο Αιγαίο, οδήγησε τους επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης να καλέσουν το Σπύρο Σπύρου να διεκδικήσει τη μείωση και στο Ιόνιο.
Πρόκειται για ένα αίτημα που έχει εκφραστεί εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, τόσο από τους εκπροσώπους των κλάδων επισιτισμού και τουρισμού, όσο και από τον επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση Γ. Καλούδη αρχικά, και πολλούς άλλους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες στη συνέχεια, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βρει ανταπόκριση από τον επικεφαλής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου ως προς την ανάγκη σθεναρής διεκδίκησης του αιτήματος…
Ο κ. Σπύρου είχε θέσει το θέμα της γενικότερης μείωσης του ΦΠΑ πέρσι στη… Μέρκελ, σε επίσκεψή του στη Γερμανία, ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για δυναμικές ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας, δεν έχει γίνει ουσιαστική διεκδίκηση.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν ζητώντας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ο Γιώργος Καλούδης αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτος.
Μάλιστα, ο κ. Γαλιατσάτος επιτίθεται και στον Κερκυραίο υπουργό Νίκο Δένδια, αναφέροντας ότι το είχε υποσχεθεί κι αυτός τον Ιανουάριο του 2011 ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν βέβαια τότε ήταν στην αντιπολίτεση, ενώ ανέφερε επίσης ότι μαζί με την βουλευτή Κέρκυρας Α. Γκερέκου του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνά «δεν τολμούν να το ζητήσουν περιδεείς μπροστά στις απαιτήσεις των αφεντικών της τρόικα».

Η επιστολή Καλούδη

Από τις 12 Σεπτέμβρη 2010 που ιδρύθηκε η Παράταξή μας, αφού ανακαλύψαμε, καταστήσαμε γνωστό στον Επτανησιακό Λαό ότι στα Νησιά του Αιγαίου και των Κυκλάδων υπάρχει μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 7% στην εστίαση κλπ. Ενώ στα Νησιά μας ήταν 23%, γεγονός που κάνει τον τουρισμό μας πιό ακριβό και λιγότερο ανταγωνιστικό. Το θέμα του ΦΠΑ εμείς το είχαμε καταστήσει κεντρικό της προεκλογικής περιόδου και μόνιμο θέμα μέχρι και σήμερα και . Σε επίπεδο ηθικό είναι θέμα δικαιοσύνης, σε επίπεδο δημοκρατικό είναι θέμα ισονομίας και ισοπολιτείας σε επίπεδο εθνικό είναι όρος επιβίωσης των Νησιών μας σε επίπεδο Επτανησιακό είναι όρος τιμής και αξιοπρέπειας.
Στις 10 Δεκέμβρη 2010, ενώ είχε περάσει ήδη από τη Βουλή το !ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ψηφίστηκε μείωση του ΦΠΑ στο 5% στα νησιά του Αιγαίου και των Κυκλάδων !
Στη 1η ουσιαστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Γενάρη 2011)  μετά από εισήγησή μας για ΦΠΑ 5% ΚΑΙ ΣΤΑ Επτάνησα, το ΠΣΙΝ ψήφισε τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος  προς τη Βουλή και τη κυβέρνηση και μία σειρά ενεργειών και δράσεων για ενημέρωση του λαού της Επτανήσου, των φορέων (Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών και φορέων τουρισμού, κλπ, διοργάνωση ημερίδων σε κάθε νησί μας κλπ ) για την επιτυχία του στόχου.
Τίποτα δεν κάνατε.
Τον Νοέμβρη 2011 ο κ. Σαμαράς είχε ανακοινώσει ως προγραμματική θέση της Ν.Δ. την εξίσωση του ΦΠΑ στα Επτάνησα στο 5% όπως και στα άλλα νησιά του νεοελληνικού κράτους. Τότε με ανακοίνωσή μας χαιρετίσαμε την δέσμευση αυτή, τονίζοντας ότι μάλλον ο κ. Δένδιας πρέπει να είχε θετική συμβολή στη διαμόρφωση της θέσης αυτής.
Προχτές ο κ. Σαμαράς, (ως «Πρωθυπουργός» που για κάθε του πράξη πρέπει να παίρνει από τα πριν γραπτή έγκριση από 3 υπαλλήλους-ενολοδόχους της Μέρκελ και του Σόιμπλε ) ανακοίνωσε τη μείωση σε 13% του ΦΠΑ της εστίασης πειραματικά … για 4 μήνες, από 1 Αυγούστου 2013, και με τον όρο ότι θα αυξηθούν συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2012 ! οι συνολικές εισπράξεις από  τον ΦΠΑ τους μήνες Σεπτέμβρη, με λίγο τουρισμό, Οκτώβρη με ελάχιστο τουρισμό και …Νοέμβρη με μηδενικό τουρισμό ! δηλ. εξήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ουσιαστικά για έναν μόνον μήνα, τον Αύγουστο 2013, όταν είναι δεδομένο και παγκοίνως γνωστό ότι με τη συνεχή φτωχοποίηση του λαού που κάθε μήνα μειώνει όλο και περισσότερο τις εξόδους του για φαγητό και ποτό, ότι δεν μπορούν να αυξηθούν οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ στην εστίαση σε σύγκριση με το 2012! Στη πράξη θα αποδειχθεί άλλη μία εξαπάτηση του λαού από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
  Στη πράξη όμως είναι ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, διότι από τον Νοέμβρη 2011 που ο κ. Σαμαράς έκανε τη προγραμματική εξαγγελία μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές του 2012 ! Είναι άλλη μία αδικία του σε βάρος του Επτανησιακού Λαού και των βουβών βουλευτών του !
Παρόλα αυτά οι αθηναίοι επίτροποι της τρόικας και της Μέρκελ και οι «βουλευτές τους» για άλλη μία φορά απέδειξαν ότι ταπεινώνουν και περιφρονούν αλλά και αδικούν τον Επτανησιακό Λαό και τις Νησιωτικές Πολιτικές  
Ερωτάσθε:
1. Γιατί δεν σεβαστήκατε και δεν εφαρμόσατε την απόφαση του ΠΣΙΝ για ενημέρωση και κινητοποίηση των φορέων της Επτανήσου ?
2. Γιατί επί 2  ½  χρόνια δεν διεκδικήσατε το θέμα αυτό, γράφοντας συνεχώς επιστολές γι΄αυτό γι΄αυτό, μιλώντας καθαρά γι΄αυτό, στις δεκάδες (εάν όχι εκατοντάδες) συσκέψεις σας με υπουργούς, με 3 πρωθυπουργούς, μιλώντας στις κομματικές συναθροίσεις της Νέας Δημοκρατίας  και στα άλλα fora ?
(πλην μίας φοράς στο Μεγανήσι, ενώπιον του Γιώργου Παπανδρέου ! )
3) Γιατί δεν θέσατε ποτέ τους 6 Επτανήσιους βουλευτές προ των ευθυνών τους, ως είχατε πολιτική, επτανησιακή  και νομική υποχρέωση ? Γιατί δεν τους καλέσατε ποτέ σε μία σύσκεψη για το θέμα αυτό να το διεκδικήσουμε από κοινού, όπως σας είχε δώσει εντολή το Περιφεριακό Συμβούλιο ?
( Η δική σας αδράνεια δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους ).
Ακόμα και ένας βουλευτής αντιπολίτευσης, εάν έχει πολιτικό λόγο, μπορεί μόνος του, εάν θέλει,  να λύσει ή να παλέψει πολλά θέματα, ή Στη κάθε περίπτωση να τα αναδείξει και να  τα αφήνει ανοικτά στη πολιτική ατζέντα. Η σιωπή θάβει τα θέματα !
4. Γιατί βάλατε τα μικροκομματικά μικροεκλογικά συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας πάνω από τα συμφέροντα των επτανησίων, πάνω από τα συμφέροντα του λαού, πάνω από τα συμφέροντα του λαού ?

Η ανακοίνωση Γαλιατσάτου

Για μια ακόμη φορά τα Ιόνια νησιά υποτιμώνται και υποβαθμίζονται προς δόξα του φαύλου ευνοιοκρατικού συστήματος που έχουν εγκαθιδρύσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας νησιωτικό χώρο στην Ελλάδα για την εφαρμογή των αντίστοιχων πολιτικών μόνο το Αιγαίο!
Έτσι και τώρα μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23 σε 13%, ενώ τα νησιά του Αιγαίου θα απολαμβάνουν μειωμένους συντελεστές κατά 30% επί πλέον, δηλ. 9% στην εστίαση, τα νησιά του Ιονίου εξαιρούνται και πάλι!
Ο πρωθυπουργός ενώ το υποσχέθηκε μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξ.Ε.Ε τον Νοέμβρη του 2011, το αθέτησε κι αυτό, όπως τόσα άλλα!
Ο «πολύς» κος Δένδιας, που το υποσχέθηκε κι αυτός τον Γενάρη του 2011 ενώπιον του ΠΣ, και η συγκυβερνώσα κα Γκερέκου, δεν τολμούν να το ζητήσουν, περιδεείς μπροστά στις απαιτήσεις των αφεντικών της τρόικα.
Κι εσείς κε περιφερειάρχη τι κάνετε; Πόσες ομόφωνες αποφάσεις πρέπει να λάβει σχετικά το ΠΣ Ιονίων ώστε να αποφασίσετε να το διεκδικήσετε;
Δεν αντιλαμβάνεσθε την πολύ μεγάλη σημασία για τον τουρισμό και εν γένει την ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας;
Άλλωστε σεις δεν μας πληροφορούσατε μετά την επιστροφή σας από το «ινκόγκνιτο» ταξίδι σας στην Γερμανία ότι ζητήσατε από την Μέρκελ να «βοηθήσει» για την μείωση του ΦΠΑ στην Ελλάδα; Το αίτημα σας δεν συμπεριελάμβανε τα Ιόνια νησιά;
Η ΑΝ.Α.Σ.Α, πιστεύοντας ότι διερμηνεύει και τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του Ιονίου, σας καλεί να κάνετε τώρα χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περιστροφές ό,τι δεν κάνατε επί δυόμιση και πλέον χρόνια ως ο καθ ύλην αρμόδιος για την διεκδίκηση της μείωσης του ΦΠΑ κατά 30% , την αποκατάσταση της αδικίας και την επιβολή της ισονομίας.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α σας καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο!
Ομόφωνες αποφάσεις του ΠΣ διαθέτετε, υποστήριξη διαπαραταξιακή έχετε επί του προκειμένου, δικαιολογίες δεν έχετε πλέον καθόλου!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com