Οδικό δίκτυο υπό κατάρρευση στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας

sgourades

Τριτοκοσμική, με τεράστιες λακκούβες και βαθιές ρωγμές που εγκυμονούν κινδύνους για την ζωή όσων διέρχονται από εκεί, είναι η εικόνα του οδικού δικτύου στο μεγαλύτερο μέρος του βορείου συγκροτήματος της Κέρκυρας.
Αυτό υπογραμμίζει σε επερώτηση που κατέθεσε στο Σπύρο Σπύρου ο σύμβουλος του «Ιονίου Αρχιπελάγους» Γιώργος Καρύδης, μεταφέροντας στο περιφερειακό συμβούλιο τη διαμαρτυρία κατοίκων των χωριών της βόρειας Κέρκυρας για την άθλια κατάσταση του επαρχιακού οδικού διχτύου της ευρύτερης περιοχής.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι επαρχιακοί δρόμοι, Αχαράβης, Αγίου Παντελεήμονα, Επίσκεψης και Σγουράδων έχουν σοβαρότατες ζημιές με τεράστιες λακκούβες και βαθιές ρωγμές που εγκυμονούν κινδύνους για την ζωή και σωματική ακεραιότητα όχι μόνο των επιβατών μηχανοκίνητων οχημάτων, αλλά και των πεζών που διέρχονται από εκεί.
Κατά τον ίδιο τρόπο δεν λειτουργούν τα φανάρια της Αχαράβης με αποτέλεσμα να είναι σφόδρα πιθανή η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αυξημένη κίνηση.
Ο κ. Καρύδης υπογραμμίζει ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Corfu η αρμόδια για την περιοχή αντιδήμαρχος Χ. Μιχαλάκη, η αρμοδιότητα και ευθύνη για την επισκευή των δρόμων και των φαναριών ανήκει στη Π.Ι.Ν και ότι η απάντηση που έχει λάβει είναι ότι ‘’ δεν υπάρχει εργολάβος…’’
Ο κ. Καρύδης ζητά από το Σπύρο Σπύρου να απαντήσει τι γνωρίζει για το συγκεκριμένο πρόβλημα, γιατί δεν έχει μέχρι σήμερα επιλυθεί δεδομένου ότι στο τεχνικό Πρόγραμμα 2013 που έχει ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο υπάρχει πρόβλεψη για την συντήρηση του οδικού διχτύου της βόρειας Κέρκυρας καθώς και πόσο είναι το κόστος επισκευής των παραπάνω επαρχιακών δρόμων, τι εμπλοκή υπάρχει με την εργολαβία και τι προτίθεστε να κάνετε- έστω και καθυστερημένα- για την ανάθεση κατασκευής του σημαντικού αυτού για την κερκυραϊκή περιφέρεια έργου. Επίσης, σε ποιές ενέργειες θα προβεί για την επαναλειτουργία των φαναριών της Αχαράβης, ενώ ζητά την εισαγωγή της επερώτησης στην συνεδρίαση του Π. Σ. αυτό το Σάββατο.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com