Το τέλος… άρχισε χθες PDF Εκτύπωση
ΣΤΗΛΕΣ | Ηλίας Βαλάρης
Κείμενο: ΗΛΙΑΣ ΒΑΛΑΡΗΣ on Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 19:19   

Πέρα της τραγικότητας των αποφάσεων για το κλείσιμο των ΔΕΚΟ, που έχουν άμεση συνέπεια στη ζωή χιλιάδων εργαζομένων, η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση έχει και μια διάσταση μάλλον δραματική σε ότι έχει να κάνει με τη λειτουργία του κράτους και της δημοκρατίας.

Με μια ακόμα πράξη νομοθετικού περιεχομένου χθες το μεσημέρι δίνεται το δικαίωμα στους Υπουργούς να παίξουν με τη ζωή των υπαλλήλων, αφού μόνοι πλέον θα μπορούν να κρίνουν για το κλείσιμο ή τις συγχωνεύσεις των ΔΕΚΟ καθώς και τις απολύσεις του προσωπικού, που απασχολούνται σε αυτές. Έτσι με αυτή την κίνηση δίνεται και στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης (για να μην μένουν παραπονεμένα) το ίδιο δικαίωμα που έχει τόσο καιρό ο Υπουργός Οικονομικών με τις ζωές όλων των ελλήνων.

Χθες λοιπόν ξεκίνησε η εφαρμογή στην πράξη του σχεδιασμού της τρόικα για διάλυση του δημοσίου, με την κυβέρνηση προφανώς σε κατάσταση πανικού να περνά το αναγκαίο νομικό πλαίσιο άρον – άρον και χωρίς καν να δώσει σημασία στις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι κυβερνητικοί εταίροι.

Φαίνεται ότι ο πανικός, μετά το ναυάγιο με τη ΔΕΠΑ και τα σήμαντρα της καταστροφής που χτυπούν ξαφνικά και πάλι για τη χώρα μας, οδήγησαν τους γαλάζιους κυβερνητικούς να υποσκελίσουν τους εταίρους τους και να κάνουν γρήγορα τα χατίρια των δανειστών.

Θα μου πείτε αναμενόμενη κίνηση, αλλά ουδείς περίμενε για να είμαστε ειλικρινείς να γίνει τόσο χοντροκομμένα και χωρίς κανένα ενδοιασμό σε ότι αφορά την καταστρατήγηση των δημοκρατικών αρχών.

Απέναντι στην πίεση για άμεση μείωση και απόλυση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, δόθηκε εντολή να κλείσουν εν μια νυκτί τμήματα του δημοσίου, ώστε να εκπληρωθούν αυτά που είχαμε δεσμευτεί στις προηγούμενες συμφωνίες και τις οποίες συνυπέγραψαν και οι κυβερνητικοί εταίροι έστω κι αν τώρα δυσανασχετούν.

Πρώτο θύμα της πολιτικής του fast track λουκέτο, που επέλεξε το Μαξίμου να εφαρμόσει είναι η ΕΡΤ, που το απόγευμα ο αρμόδιος Υπουργός ανακοίνωσε τον ξαφνικό θάνατό της.

Διάλεξαν την ΕΡΤ επειδή θεωρούν ότι μπορούν να διαχειριστούν ένα θέμα που άπτεται δημοσιογράφων, που υπολογίζουν ότι δεν θα προκαλέσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς που θα δημιουργήσουν πλήγμα στην κυβέρνηση.

Μου κάνει βέβαια εντύπωση ότι ο αρμόδιος Υπουργός ανακοινώνοντας χθες το κλείσιμο της ΕΡΤ έκανε λόγο για αδιαφάνεια στη λειτουργία της, όταν αυτός είναι που έλαβε τις αποφάσεις για τη στελέχωση και τη διοίκηση του οργανισμού. Μου κάνει εντύπωση επίσης ότι αφήνει υπόνοιες για την αντικειμενικότητά της, που μεταφράζεται από τα συμφραζόμενα του, ότι δεν διευκόλυνε τις κυβερνητικές σκοπιμότητες.

Η κατάληξη μετά τις χθεσινές εξελίξεις απλά δείχνει ότι το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή για να μην κοροϊδευόμαστε αναμεταξύ μας!

Χθες λοιπόν, το γαλάζιο μέρος της κυβέρνησης αποφάσισε να δικαιώσει τη «Χρυσή Αυγή», που ήταν και το μόνο κόμμα της Βουλής που πανηγύρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, επειδή δεν την παίζει, ούτε τη σέβεται, ούτε καλεί τους εκπροσώπους της στις εκπομπές της.

Μπορεί να ψιθυρίζει ο κ. Κεδίκογλου, ότι θα δημιουργηθεί σύντομα ένας νέος φορέας και μέχρι τότε δεν θα πληρώνουν οι έλληνες το τέλος για τα κρατικά κανάλια,

όμως δεν μπορεί να αποφύγει τις υποψίες ότι πλέον οδεύουμε για μια νέα πραγματικότητα εξαιρετικά επικίνδυνη και εξόχως προβληματική.

Μπορεί η κυβέρνηση να ξεφορτώθηκε με άνεση 2.800 εργαζόμενους και σύντομα θα ακολουθήσουν ακόμα 11.500 για να πιάσουν το νούμερο που τους ζήτησε η τρόικα, όμως το ερώτημα είναι ποιος θα κρατήσει στη θέση τους αυτούς που αποφασίζουν.

Ας μη γελιόμαστε λοιπόν, το μαύρο μέλλον επιβεβαιώνεται μέσω της ΕΡΤ και πολύ απλά αναρωτιέμαι αν οι υπόλοιποι έλληνες μετά κι από τα τελευταία γεγονότα θα περιμένουν απλά να έρθει και η δική τους σειρά.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com