Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει! PDF Εκτύπωση
BLOGS | Μ. Μεθυμάκης
Κείμενο: ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ on Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 04:08   

O Άκης Μάντζιος δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου... Εξάλλου, 2-3 χρόνια, μόλις, έχουν περάσει από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Μια καριέρα, που έκανε τον πρώτο της ηχηρό κρότο, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, στην ομάδα του, τον Πανιώνιο.

Με τον οποίο κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τον διατηρήσει στη Σούπερ Λίγκα, και μάλιστα με σχετική άνεση, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά και το μπαράζ αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών, που έπληξαν πέρυσι τον Ιστορικό.

Μια καριέρα, την οποία φιλοδοξούσε να συνεχίσει, με επιτυχία, και στην Κέρκυρα. Με τους ανθρώπους της οποίας, όταν έδινε τα χέρια, τα δεδομένα δεν ήταν αυτά, που στο τέλος αποδείχτηκαν...

Δηλαδή, συμφώνησε να έρθει στην Κέρκυρα, την ώρα που το θέμα της αδειοδότησης, έμοιαζε μια τυπική διαδικασία για τους “Φαίακες”, οπότε, και θα είχε τη δυνατότητα, να κάνει τον προγραμματισμό του, όπως γίνεται, σε όλες τις φυσιολογικές ομάδες του κόσμου.

Αλλά, τελικά, η αδειοδότηση δεν ήρθε ποτέ...

Οπότε, γνώριζε, πως η κερκυραϊκή του περιπέτεια, θα είχε πολλές ομοιότητες με την περυσινή της Πλατείας.

Ενδεχομένως, και να μπορούσε να σηκωθεί να φύγει, γιατί, θαύματα δε γίνονται κάθε μέρα, κι ο ίδιος, όντας, θεμιτά φιλόδοξος, στο νέο του ξεκίνημα, να αναζητούσε μια άλλη, σε ευνοϊκότερες συνθήκες, περιπέτεια.

Κάτι, που δεν έπραξε...

Έτσι, δημιουργήθηκε μια ομάδα, πια, αναγκαστικά, με παίκτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, “άβγαλτους” ποδοσφαιρικά, τους οποίους, και θα έπρεπε να κάνει ομάδα ανταγωνιστική σε ένα πρωτάθλημα, με πολλές ιδιαιτερότητες, όπως το φετινό. Όχι εύκολα πράγματα δηλαδή...

Το “πείραμα” πέρασε από πολλά στάδια. Άλλα είχαν επιτυχία, άλλα όχι...

Όσο για το αν εν τέλει, ο Μάντζιος αποχωρεί από την Κέρκυρα ως αποτυχημένος, θα φανεί στην πορεία...

Αν δηλαδή, ο φετινός ΑΟΚ των πολλών σκαμπανεβασμάτων, μπορέσει στη συνέχεια, με τον όποιο νέο προπονητή, να βελτιώσει την εικόνα του, πάρει κάποιες νίκες, και καταφέρει να μπει ξανά στη διεκδίκηση της παραμονής, που τούτη την ώρα, μοιάζει με όνειρο μακρινό.

Σαφώς, και δεν γίνεται να μην έχει κι ο ίδιος, βεβαίως, ευθύνες για την πορεία της ομάδας, για προπονητικά λάθη που έκανε, αλλά και για το πολύ μέτριο ρόστερ που διαθέτει.

Όπως, σαφέστατες ευθύνες έχει και η διοίκηση. Και δεν αναφέρομαι τόσο στο μπάτζετ το φετινό, που είτε λόγω μη αδειοδότησης, είτε λόγω κρίσης, θα ήταν μειωμένο, όσο στο γεγονός, πως σ' αυτές τις 20 αγωνιστικές, δεν μπόρεσε να προστατέψει την ομάδα.

Κι ο νοών νοείτο...

Άλλωστε, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, π.χ. αν στο Βικελίδης δεν είχαμε το πέναλτι – βουτιά, αν με τη Βέροια δεν υπήρχε η αποβολή του Γιάντση, αν το ματς με τα Γιάννενα δεν κατέληγε σε αγώνα πόλο, αν ακόμη και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη υπήρχε μια 50-50 διαιτησία...

Όμως με το αν, προκοπή δεν κάνεις...

Κι έτσι, ήρθε η ανακοίνωση τέλους, σε κλίμα φιλικό, δείγμα, ότι κύριος ήρθε, κύριος και αποχωρεί από την ομάδα...

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com