Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, είναι χαρά… Κόκκινη κάρτα στα ναρκωτικά! PDF Εκτύπωση
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ | Αθλητισμός
Κείμενο: CorfuPress com on Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 00:11   

[sigplus] Critical error: Insufficient file system permissions to access the image base folder root/images/sigplus, or the folder does not exist.

small DSC02313-aponomi EPS kerkyras-sm

Δεκάδες παιδιά από τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες σωματείων της ΕΠΣ Κέρκυρας συμμετείχαν στην όμορφη γιορτή του αθλητισμού, την γιορτή του ποδοσφαίρου, που οργανώθηκε από το ΕΣΥΝ Κέρκυρας, με την συνεργασία της ΕΠΣΚ, στον πανέμορφο χώρο της Κάτω Πλατείας το Σάββατο 29 Ιούνη. Μικροί αθλητές από της ομάδες ΑΕ Λευκίμμης, Ολυμπιάδας Καρουσάδων, Αετού Αγ Αθανασίου, Αστέρα Λιαπάδων, ΠΑΣ Μάγια και Οδυσσέα Αυλιωτών, έπαιξαν, χάρηκαν διασκέδασαν και είπαν το αυτονόητο σχετικά με το ποδόσφαιρο, ότι .. « το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, είναι χαρά, κόκκινη κάρτα σε όλα τα ναρκωτικά…». Στους χώρους γύρω από την πλατεία, γονείς-κηδεμόνες των μικρών αθλητών, αλλά και θαμώνες των καταστημάτων επικροτούσαν τις προσπάθειες και χειροκροτούσαν όλες τις ομάδες.

Και ενώ δυο ομάδες «έπαιζαν» στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο, άλλες ομάδες συναγωνίζονταν στο ταχύτερο σουτ, ή στα πέναλτι, έτσι που για 4 και πλέον ώρες όλοι είχαν με κάτι ευχάριστο να απασχοληθούν.

Στο τελετουργικό των απονομών αναμνηστικών διπλωμάτων , μεταλλίων και κυπέλλων αναρτήθηκε μεγάλο πανώ που αποτύπωνε το νόημα του αγώνα κατά των ναρκωτικών,… «λέμε ΝΑΙ στον αθλητισμό, ΝΑΙ στην Ζωή, ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά….»

Παραβρέθηκαν και απένειμαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας κος Προβατάς, ο ταμίας κος Κουλόπουλος και από την Επ Ανάπτυξης ο κος Σουλάνης.

Από το ΕΣΥΝ Κέρκυρας , ο κος Ρούσσινος Κώστας συνεχάρη όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους, τους γονείς - κηδεμόνες που επιλέγουν και τον δρόμο του αθλητισμού σαν πρωτογενή πρόληψη και εκθείασε τον ρόλο των σωματείων στην κατεύθυνση της πρόληψης για της εξαρτησιογίονες ουσίες …Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕΣΥΝ σαν κοινωνικός φορέας και τέλος απένειμε αναμνηστική περγαμηνή στην ΕΠΣ Κέρκυρας για την συμμετοχή της στο «8ο Αθλητικό & πολιτιστικό Φεστιβάλ» για την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Ευρεία Σύσκεψη φορέων για την συγχώνευση των δομών απεξάρτησης στις 5 Ιούλη

Άμεση αντίδραση του ΕΣΥΝ Κέρκυρας με αφορμή τις όλο και πιο έντονα τελευταία «διαρροές» περί συγχώνευσης δομών απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ), η ευρεία σύσκεψη φορέων του νησιού την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα σε αίθουσα που σύντομα θα ανακοινωθεί. Δομών με

διαφορετική φιλοσοφία, αντίληψη, μεθοδολογία, κλινική εφαρμογή και θεραπευτικό στόχο και παρα το γεγονός που η χώρα μας έχει

* από τα χαμηλότερα ποσοστά εισόδου στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

* Συνεχίζει να έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης.

Αντί λοιπόν για ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης η Κυβέρνηση και ενώ οδηγεί σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης, απαξιώνει τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα και πριμοδοτεί την άνευ όρων και προϋποθέσεων, με προγράμματα χαμηλών προδιαγραφών υποκατάσταση απαξιώνοντας ταυτόχρονα το ήδη υπάρχον επιστημονικό προσωπικό.

Η διάλυση μέσω της συγχώνευσης των δομών απεξάρτησης θα υποθηκεύσει το μέλλον χιλιάδων νέων παιδιών και ταυτόχρονα θα σύρει στην ανεργία εκατοντάδες εξειδικευμένο προσωπικό.

Αυτή η πράξη είναι εγκληματική και δεν πρέπει να περάσει.

Το ΕΣΥΝ καλεί κάθε φορέα στην υγεία, στην πρόνοια, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, συνδικάτα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της παρασκευής 5/7, προκειμένου να ενημερωθούν και να οργανωθεί η δράση όλων με στόχο τη συσπείρωση δυνάμεων στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στο μπλοκάρισμα της συγχώνευσης των δομών απεξάρτησης. Στην σύσκεψη θα παραβρεθεί το μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

{gallery}1-7-13-tournoua-esyn{/gallery}

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com