Το Ράλλυ και το Χάλι 2013 PDF Εκτύπωση
ΣΤΗΛΕΣ | Σπ. Σαλβάνος
Κείμενο: ΣΠΥΡΟΣ Α. ΣΑΛΒΑΝΟΣ on Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 02:16   


Σε μια λιτή έως φτωχική τελετή στο Roof Bar εστιατορίου της Μαρίνας Γουβιών , με κυρίαρχο το ιταλικό στοιχείο, έγινε το βράδυ περασμένου Σαββάτου 13 Ιουλίου η απονομή των επάθλων στους νικητές του 20ου Ιταλοελληνικού Ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων στην Κέρκυρα. Προκλητικά ανύπαρκτη η πατροπαράδοτη κερκυραϊκή φιλοξενία, προσβλητικά απούσα η εκ των πραγμάτων φιλοξενούσα Δημοτική Αρχή Κέρκυρας...
Είχαν προηγηθεί στο χώρο της Μαρίνας τα καλλιστεία για την ανάδειξη του πιο παλιού, πιο ωραίου και πιο καλοσυντηρημένου μοντέλου. Πρώτο αναδείχτηκε το εικονιζόμενο Bentley, μοντέλο του 1927 (περί αυτού περισσότερα πιο κάτω).
Είκοσι χρόνια το παλεύουν οι φίλοι μας από απέναντι της Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου «Salento» της περιοχής Lecce, και παρά τις κλιμακούμενες αντιξοότητες, αγωνίζονται ακόμη με μειούμενη αισθητά από χρόνο σε χρόνο συμμετοχή. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Λέσχης Franco d' Agostino-Damiani, λάτρης της Κέρκυρας, που με την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους του περνά τις τελευταίες δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος του Καλοκαιριού εδώ, δεν τη βάζει κάτω. Δεν υποκύπτει ούτε στις πιέσεις των μελών για διεξαγωγή της εκδήλωσης σε ένα διαφορετικό ελληνικό ή ξένο νησί κάθε χρόνο όπως κάνουν άλλες ιταλικές λέσχες.

Εμείς εδώ, θα πρέπει επιτέλους να παραδεχτούμε ότι ως νησί σπάνιου φυσικού κάλους, το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα που διαθέτουμε έναντι άλλων, εξασθενεί δραματικά συν τω χρόνω μπροστά στην οργιώδη κακοποίηση του κερκυραϊκού τοπίου και την εικόνα παντελούς εγκατάλειψης των υποδομών. Τα σχόλια των ξένων συμμετεχόντων στην εκδήλωση δεν είναι καθόλου κολακευτικά, βλέποντας π. χ. στους δρόμους χρόνια τώρα τις λακκούβες, όχι μόνο να μην αποκαθίστανται αλλά να μεγαλώνουν, να βαθαίνουν και να πληθύνονται από χρόνο σε χρόνο. Για κάποιους από αυτούς, που είχαν την πικρή εμπειρία να σπάσουν ή να καταστρέψουν για πάντα τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα, η Κέρκυρα αποτελεί πλέον μια θλιβερή ανάμνηση, έναν ζωντανό Εφιάλτη. Διότι προφανώς δεν πρόκειται μόνον για ντελικάτα οχήματα, παλιάς τεχνολογίας αλλά και για τα αναγκαία, εν προκειμένω, πανάκριβα ανταλλακτικά που είναι από δυσεύρετα έως ανύπαρκτα πλέον. Λαμβανομένου ακόμα υπόψη ότι συμμετέχουν κυρίως πανάκριβα αυτοκίνητα και σπάνια μοντέλα, που η αξία κάποιων καλοδιατηρημένων, όπως το προαναφερόμενο που εξελέγη πρώτο, ξεπερνούν ενδεχομένως και το ένα εκατομμύριο Ευρώ!

Την παρακμιακή δε εικόνα των κατεστραμμένων δρόμων με τις άθλιες και παραπλανητικές πινακίδες, συμπληρώνουν φέτος και οι εκτός ενέργειας φωτεινοί σηματοδότες. Στις δύο μέρες των διαδρομών στη Μέση και στη βόρεια Κέρκυρα είδαμε μόνον τα φανάρια στη διασταύρωση του Τζάβρου και στις Αλυκές Ποταμού να λειτουργούν. Χαρακτηριστική η περίπτωση του κεντρικού κόμβου στο νέο Λιμάνι που ο φωτεινός σηματοδότης έπαψε να λειτουργεί, όχι από προχθές αλλά από τον Γενάρη του 2013!
Αφετηρία και των δύο διαδρομών Παρασκευής 12 και Σαββάτου 13 Ιουλίου, ήταν το ξενοδοχείο Χανδρή στη Δασιά και η εκκίνηση έγινε και τις δύο μέρες στις 09:45.
Η διαδρομή της πρώτης μέρας στη Βόρεια Κέρκυρα περιελάμβανε μετά του Τζάβρου, την Κορακιάνα, το Σωκράκη, τον Ζυγό, την Κλιματιά, τους Κυπριανάδες, το Ριγκίνι, τους Χωρεπισκόπους, του Τρουμπέτα, τους Δουκάδες, την Παλαιοκαστρίτσα (με τρίωρη διακοπή για μπάνιο και γεύμα), τους Λάκωνες, τους Μακράδες, τον Βίστωνα, του Τρουμπέτα, τους Καστελάνους, τον Αγρό, το Δροσάτο, τους Αγίους Δούλους, τους Ξαθάτες, τον Πλάτωνα, τα Σφακερά, την Ρόδα, την Αχαράβη, το Κασσόπι, το Αυλάκι, τις Συνιές, το Νησάκι, το Μπαρμπάτι, το Πυργί, τον Ύψο κι επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Το Σάββατο ακολουθήθηκε η διαδρομή με στροφή αριστερά στα 300 μ από το ξενοδοχείο προς την παραλία της Δασιάς με χρονομέτρηση ακριβείας σε καθιερωμένο σημείο και εν συνεχεία μέσω Τζάβρου και εθνικής οδού, προς το νέο λιμάνι, τη Λαϊκή Αγορά και την πόλη με στάση μιας ώρας στο Λιστόν, όπου, όπως κάθε χρόνο, παρατάχθηκαν όλα τα αυτοκίνητα για κοινή θέα.
Στη συνέχεια η εκκίνηση δόθηκε στις 11:15 με κατεύθυνση Βρυώνη, Μπενίτσες, Μοραΐτικα, Άγιο Ματθαίο, Κάτω Γαρούνα, Άη-Γόρδη, όπου παρατέθηκε τρίωρο διάλλειμα ως τις 15:30 για μπάνιο και γεύμα. Μετά τον Άη-Γόρδη η διαδρομή περιελάμβανε τους Σιναράδες, τον Πέλεκα, του Ρόπα έως την Εθνική Παλαιοκαστρίτσας και επιστροφή μέσω Τζάβρου στο ξενοδοχείο Χανδρή.
Μετά από τις δύο αυτές περιηγήσεις, κάποιοι από τους Κερκυραίους που συμμετείχαν και που για πρώτη φορά έβλεπαν διάφορα μέρη, ψιθύριζαν, «ευτυχώς που ήρθαν οι Ιταλοί να μας δείξουν την Κέρκυρα...».

Οι διαδρομές τα είχαν όλα: Τοπίο, Βουνό, Χωριό, Παραλία, μια ανεπανάληπτη τουριστική ατραξιόν που κανένας δικός μας ιθύνων νους δεν σκέφτηκε ποτέ να αξιοποιήσει ανάλογα. Με μηδενικό σχεδόν κόστος, μια κάμερα θα μπορούσε να παρακολουθήσει τις διαδρομές και μετά από σχετική επεξεργασία να προκύψει ένα διαφημιστικό Video. Διότι είναι άλλο πράμα να φωτογραφίζεις «ξερό» το τοπίο και άλλο με μοντέλα και ελκυστικές καλλονές...
Για όσους δεν ξέρουν, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτού του είδους οι αγώνες δεν είναι αγώνες ταχύτητας. Πρόκειται για διαδρομές που ο συμμετέχων πρέπει να ακολουθήσει βάσει σχετικών σημάτων, διερχόμενος ακόμη από κάποια σημεία μερικών μέτρων μήκους με προκαθορισμένη ακριβή χρονομέτρηση δευτερολέπτων.

Στο Ράλλυ συμμετείχαν είκοσι δύο αυτοκίνητα έντεκα ιταλικά και έντεκα ελληνικά ενώ πρώτο στον αγώνα αναδείχτηκε η εικονιζόμενη, με πινακίδες Βενετίας, άσπρη JAGUAR, μοντέλο του 1956.

jaguar
Όμως γενικά την παράσταση έκλεψε η πρώτη καλλονή των καλλιστείων, η Bentley μοντέλο του 1927. Είχε παλιές αγγλικές πινακίδες και ο Ελβετός ιδιοκτήτης της Jean-Pierre Müller μπορεί να μιλάει ώρες για τη συντήρηση του αυτοκινήτου που το στέλνει κάθε τόσο επί τούτου στην Αγγλία(!), για τα αλλεπάλληλα ταξίδια του μεταξύ Κέρκυρας και Ελβετίας, για τα ράλλυ που έχει λάβει μέρος με αυτό ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και το Πεκίνο – Παρίσι το 2007! Δεξιά στο καπό που καλύπτει τη μηχανή των 4.500 κυβικών, αναγράφονται τα ονόματα του ζευγαριού των ιδιοκτητών του αυτοκινήτου-μνημείου: Jean-Pierre Müller – Alexandra Müller Ghika.

bentley
Συνομιλητής του Ιταλού διοργανωτή Franco, είναι ο δικός μας διοργανωτής, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών Σταμάτης Πουλημένος, χωρίς τον οποίο η εν λόγω εκδήλωση θα ήταν ανέφικτη. Ως επαγγελματίας του χώρου ο άνθρωπος είναι σε θέση να κρίνει, να διακρίνει και να επικρίνει...
Ως ιδιώτες κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, βάζοντας πλάτη εν προκειμένω όπου θεωρούμε απαραίτητο.

Όμως σε δραστηριότητες αυτού του είδους δεν αρκεί η δική μας προσπάθεια. Όταν πρόκειται για εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Κέρκυρας, δεν είναι δυνατόν π. χ. η συμβολή της Δημοτικής Αρχής που εκπροσωπεί το νησί να περιορίζεται μόνο στα διαδικαστικά και τα γραφειοκρατικά. Μπορεί βέβαια σε καιρούς χαλεπούς να είναι ανέφικτη η όποια σχετική οικονομική ενίσχυση, η όποια δαπανηρή προβολή. Καλοδεχούμενος θα ήταν έστω κι ένας χαιρετισμός κατά την τελετή λήξης από τον Δήμαρχο ή κάποιον εκπρόσωπό του. Δυστυχώς ούτε αυτό.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com