Αρθρογράφος: ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ  Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 15:57

Πάμπολλες οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν για το χαμό του “Πατριάρχη” του κερκυραϊκού football, Άκη Γιούργα. Συνεχώς φτάνουν νεώτερα τηλεγραφήματα και δελτία τύπου για τον εκλιπόντα. 

 

 

Κώστας Παυλίδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
Θέλω θερμά να συλλυπηθώ την οικογένεια του βετεράνου άσου του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου Άκη Γιούργα που έφυγε από τη ζωή νικημένος από την επάρατη νόσο.
Έντιμος και ανιδιοτελής, ο Άκης Γιούργας γνώρισε τη δόξα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και την εκτίμηση όλων όσοι τον γνώριζαν, όχι μόνο για την αθλητική του ενασχόληση, αλλά επίσης για την έντονη κοινωνική και πολιτική του δράση.
Ο Άκης κέρδισε πολλούς αγώνες στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας (υπήρξε ο πρώτος Κερκυραίος στην Α’ Εθνική), είτε ως αθλητής είτε ως προπονητής και διοικητικός παράγοντας, όχι όμως και τη μάχη για τη ζωή του. Στους οικείους του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια, όπως και στην αθλητική κοινότητα του τόπου μας που έχασε έναν σπουδαίο αγωνιστή, τον “Πατριάρχη” του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.

 

Οι παλιοί σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν τον Άκη Γιούργα

Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Άκη, αναφέρουν οι παλιοί σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για συνέπεια, αγωνιστικότητα και προσωπική ανιδιοτέλεια του εκλιπόντος
"Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Άκη Γιούργα οι παλιοί σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Άκης Γιούργας, εντάχθηκε στο κίνημα από την ίδρυσή του και με όραμα την 3η του Σεπτέμβρη.
Ως οργανωμένο μέλος, αγωνίστηκε με συνέπεια για τη δημιουργία και λειτουργία ισχυρής πολιτικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα που να διαπνέεται από τις σοσιαλιστικές ιδεολογικές αρχές και να την χαρακτηρίζει η αγωνιστική συμμετοχή των Κερκυραίων πολιτών για την επίτευξη των μεγάλων πολιτικών στόχων του ΠΑΣΟΚ: την εδραίωση της δημοκρατίας στην πατρίδα μας, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πολιτική χειραφέτηση του μη προνομιούχου λαού, την αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση με άξονα τη λαϊκή συμμετοχή.
Ο Άκης Γιούργας, υπήρξε αγωνιστής του Κινήματος. Τον διέκρινε το πάθος, η συνέπεια και η προσωπική ανιδιοτέλεια. Έδωσε το “παρών” σε όλες τις κινητοποιήσεις του Κερκυραϊκού Λαού για τα ζητήματα του τόπου μας, δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου εκλέχθηκε και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κερκυραίων.
Παρέμεινε ως το τέλος, ο αγνός πολιτικός αγωνιστής όπως ξεκίνησε με την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ πριν σαράντα και πλέον χρόνια.
Αποχαιρετούμε σήμερα, έναν αγωνιστή, σοσιαλιστή, ακούραστο εργάτη των λαϊκών συμφερόντων, με σεβασμό.
Κρατούμε στη μνήμη μας τον διαρκή πολιτικό αγώνα του για βελτίωση της ζωής του απλού πολίτη αυτού του τόπου. Του τόπου που τόσο αγάπησε και σήμερα θα τον υποδεχθεί παντοτινά".

 

 

Η ΕΠΣ Κέρκυρας
Η  Ε.Π.Σ Κέρκυρας  με το τραγικό άγγελμα του θανάτου του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέφανου Γιούργα ανακοινώνει τα εξής:
1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και συμπαράστασή του στην οικογένειά του.
2 Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. και να καταθέσει στεφάνι στην κηδεία του.
3. Να διαθέσει συμβολικά το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του  Συλλόγου Γονιών  Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».
4.Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη όλων των αγώνων της επόμενης αγωνιστικής των διοργανώσεων της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας.
5.Να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να αποφασιστούν τρόποι απόδοσης τιμής στον Στέφανο Γιούργα.
Ο Στέφανος Γιούργας πραγματικός «Πατριάρχης» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τίμησε με ευλάβεια τον αθλητισμό έχοντας τεράστια προσφορά στις υπηρεσίες που προσέφερε από διάφορες θέσεις.
Αποφασιστικός, αγωνιστής, μαχητής των ιδεών του μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του, αναγνωρίζεται ως μια μορφή του ποδοσφαίρου της Κέρκυρας και έτσι αποτυπώνεται στη μνήμη όλων.
Καλό ταξίδι, φίλε Στέφανε.


Ο Σύνδεσμος Προπονητών Κέρκυρας
Το Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε έκτακτη συνεδρίαση του με αφορμή την είδηση του θανάτου του ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου και πρώτου προέδρου του Στέφανου Γιούργα αποφάσισε:
Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος
Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του
Να διαθέσει το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του  Συλλόγου Γονιών  Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»

Ο Στέφανος Γιούργας υπηρέτησε, με επιτυχία,  για πάνω από μισό αιώνα το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη θέση του ποδοσφαιριστή, του προπονητή και τα τελευταία χρόνια του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας.
Έντιμος, αποφασιστικός, αγωνιστής και ασυμβίβαστος ο «Πατριάρχης» των Κερκυραίων Προπονητών αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Καλό ταξίδι φίλε....


Η Ποδοσφαιρική Κίνηση “Ανατροπή”
O Άκης Γιούργας, ο «πατριάρχης» του κερκυραικού ποδοσφαίρου, έφυγε! Στον μεγάλο του απολογισμό η μόνη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» που δεν πέτυχε ήταν στον αγώνα του με την επάρατο…!
Θα τον θυμόμαστε πάντα ως την εμβληματική μορφή του  ποδοσφαίρου μας που το ανέβασε επίπεδα ως εξαίρετος ποδοσφαιριστής και προπονητής! Θα τον θυμόμαστε ως επικεφαλή του αγώνα για την ανατροπή των δεδομένων του ποδοσφαίρου μας ως αρχηγό μας, αρχηγό της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στις εκλογές στην ΕΠΣ Κέρκυρας του 2012 και στα χρόνια που ακολούθησαν! Θα τον θυμόμαστε στα γήπεδα  και στους αγώνες για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και μία καλύτερη κοινωνία! Ο ζευγάς έφυγε …η σπορά  όμως μένει…!      
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του!


To κοινό ψηφοδέλτιο “Κερκυραϊκής Συμμαχίας & Ανατροπής”

Οι άνθρωποι του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, όλη η Κέρκυρα θρηνούν για τη μεγάλη τους απώλεια, γιατί «έφυγε» ο Στέφανος - Άκης Γιούργας.
Η πορεία του Άκη Γιούργα στο χώρο του ποδοσφαίρου, σαν ποδοσφαιριστής (ο πρώτος Κερκυραίος στην Ά Εθνική) , σαν προπονητής (πέρασε από τους «πάγκους» των περισσοτέρων κερκυραϊκών ομάδων από όπου βοήθησε πολύ, με τις γνώσεις και την εμπειρία του) και σαν παράγοντας (επικεφαλής της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στις προηγούμενες εκλογές και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ) είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους, όσους ασχολούνται με το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.
Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια.
Καλό Σου ταξίδι φίλε Άκη.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείου του.

 

Οδυσσέας Αυλιωτών: Ευχαριστούμε για όλα, καλό παράδεισο!
Βεβαίως, αμέτρητα ήταν και τα συλληπητήρια μεμονομένων ανθρώπων, κυρίως του αθλητισμού, αλλά και σωματείων μέσω facebook.
Με χαρακτηριστικότερο, το συλληπητήριο μήνυμα της τελευταίας ομάδας που δούλεψε προπονητικά, ο Άκης Γιούργας, ο Οδυσσέας Αυλιωτών. Που αναφέρει τα εξής:
Το Δ.Σ του ΑΣ Οδυσσέα Αυλιωτων, ο πρόεδρος ο προπονητής, οι αθλητές Και όλο το χωριό μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια Στην οικογένεια του κυρίου Άκη. Ο κύριος Άκης για εμάς ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένας προπονητής ήταν ο άνθρωπος που με το μαγικό ραβδάκι του μας μεταμόρφωσε ποδοσφαιρικά αλλά προπάντων μας έκανε καλύτερους σαν ανθρώπους. Αυτές τις στιγμές τα λόγια είναι περιττά αλλά και πολύ λίγα για να τον περιγράψουν, είμαστε πολύ τυχεροί που ήμασταν τελευταίος σταθμός στη μεγάλη του πορεία στο ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε για όλα κύριε Άκη. Καλό παράδεισο

 

O Σύνδεσμος Διαιτητών

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού σε όλους, Άκη Γιούργα. Με το ταλέντο του και την αποφασιστηκότητά του κόσμησε τα γήπεδα της Κέρκυρας και όχι μόνο. Ενώ, το ήθος του και ο χαρακτήρας του τον κατέταξαν ανάμεσα στις προσωπικότητες του ποδοσφαίρου και του χάρισαν την αναγνώριση και την αποδοχή συμπαικτών, αντιπάλων και προπονητών.
Αγαπητέ Άκη, η απουσία θα είναι μια μεγάλη απώλεια για το χώρο του ποδοσφαίρου.
Καλή δύναμη στους συγγενείς. Αιωνία σου η μνήμη...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση