Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 23:55

Οι προσπάθειες ενός έτους απέδωσαν καρπούς δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

 

Όπως αναφέρει η βουλευτής:

Τμήματα ΙΕΚ στη Λευκίμμη πρόκειται να λειτουργήσουν το επόμενο εκπαιδευτικό έτος, καθώς εκδόθηκε η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η εν λόγω απόφαση έρχεται ένα χρόνο μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας από τη βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη για τη δημιουργία Δημοσίου ΙΕΚ στη νότια Κέρκυρα.
Την απόφαση υπογράφει ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημ. Μπαξεβανάκης. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «αποφασίζουμε τη λειτουργία τμημάτων του Δ.ΙΕΚ  Κέρκυρας στο εκπαιδευτικό συγκρότημα του  Γυμνασίου  και Γενικού Λυκείου Λευκίμμης, με ειδικότητες οι οποίες εστιάζουν σε ανάγκες  της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες οι οποίες προσφέρονται από το Δ.ΙΕΚ Κέρκυρας».
Η Φ. Βάκη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτή την εξέλιξη. Εξαρχής ήμουν της άποψης ότι η δημιουργία τμημάτων ΙΕΚ στη Λευκίμμη θα αποτελέσει μία ευκαιρία ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή καθώς και ένα επιπλέον εργαλείο στα χέρια των μελλοντικών σπουδαστών για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Οι προσπάθειες ενός έτους απέδωσαν καρπούς».
Η σχετική πρωτοβουλία της βουλευτή Κέρκυρας ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2016, όταν έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση με εκπαιδευτικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Λευκίμμης σχετικά με τη δυνατότητα ίδρυσης Δημόσιου ΙΕΚ. Ακολούθησε η κατάθεση του σχετικού φακέλου στο Υπουργείου Παιδείας που συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ψηφίσματα κοινωνικών και παραγωγικών φορέων υπέρ της δημιουργίας ΙΕΚ στη Λευκίμμη. Μετά από ένα χρόνο και αφού είχε προηγηθεί στενή συνεργασία τόσο με την παρούσα όσο και με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αποτελεί πλέον γεγονός η απόφαση για τη λειτουργία τμημάτων του Δημοσίου ΙΕΚ Κέρκυρας στη Λευκίμμη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση