Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 20:21

0nosokomeio pavlidis

Για τα προβλήματα του Νοσοκομείου με κυριότερο τις ελλείψεις προσωπικού ενημερώθηκε ο βουλευτής Κ. Παυλίδης ενώ στο Γηροκομείο συζητήθηκαν οι προσπάθειες για την μετεγκατάστασή του από τη δημοτική αρχή.

 

Το Γενικό Νοσοκομείο επισκέφθηκε την Πέμπτη (5/1) ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον διοικητή Φ. Κακαβίτσα, με την πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ Χρ. Μαραγκού και με τον δ/ντή της Χειρουργικής Κλινικής & επιστημονικά υπεύθυνου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Κ. Χριστοδούλου.

Αφού επισκέφθηκε πτέρυγες του Νοσοκομείου, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς, ο βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα του ΓΝΚ, αλλά και για την έμπρακτη διάθεση της σημερινής διοίκησής του να συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών, σε συνδυασμό με τον φιλότιμο καθημερινό αγώνα του συνόλου του προσωπικού.
Στα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΚ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα πρόσληψης νεφρολόγου στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς η προηγούμενη προκήρυξη βγήκε άγονη. Συζητήθηκε, παράλληλα, η επικείμενη προκήρυξη των ατομικών συμβάσεων για τον καθαρισμό, τη φύλαξη του κτηρίου και τους τραπεζοκόμους, ενώ αναπτύχθηκε και το πλαίσιο δράσης της διοίκησης του ΓΝΚ για το επόμενο διάστημα.


«Γνωρίζουμε ότι ο βουλευτής είναι κοντά μας και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Αισιοδοξούμε ότι θα βάλουμε το λιθαράκι μας για να πάει το Νοσοκομείο καλύτερα από την κατάσταση στην οποία το παραλάβαμε. Θαύματα δε γίνονται, μπορούμε όμως να βελτιώσουμε τα πράγματα και στον οικονομικό τομέα, περιορίζοντας τις σπατάλες του προηγούμενου διαστήματος. Από ’κεί και πέρα θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την κεντρική εξουσία για τη στελέχωση. Η κεντρική εξουσία κάνει βήματα• ήδη έχουν έρθει νοσηλευτές μέσα στο 2016, μέσα στο Γενάρη κάνει τα χαρτιά του για να προσληφθεί μόνιμο παραϊατρικό προσωπικό, ενώ αναμένονται και άλλες προσλήψεις προσωπικού, μέρος του οποίου θα κατανεμηθεί και στην Κέρκυρα», τόνισε ο κ. Κακαβίτσας.


Στις ελλείψεις σε προσωπικό, στην ανάγκη ποιοτικής βελτίωσης του εργασιακού χώρου, αλλά και στη αποφυγή νέων περικοπών στα μισθολόγια των γιατρών επικεντρώθηκαν οι παρεμβάσεις της ΕΓΕΣΥΚ, μέσω της προέδρου της Χρ. Μαραγκού. Επιπλέον, ανέφερε στον βουλευτή την αναγκαιότητα να δρομολογηθούν μέσα στο 2017 οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη λειτουργία των μονάδων εμφραγμάτων και αυξημένης ευθύνης νεογνών. Τέλος επισημάνθηκε το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αίτημα προς τον βουλευτή να απευθυνθεί στο Υπουργείο για την αναζήτηση κινήτρων ώστε το ΓΝΚ να προσελκύσει νέους γιατρούς.


«Το Σύστημα Υγείας περνά μια δύσκολη φάση, βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς βαριών πληγών, θεωρώ όμως ότι καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισής του τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους», υπογράμμισε ο κ. Παυλίδης, ενώ σημείωσε ότι για το 2017 έχουν δρομολογηθεί προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό). Παράλληλα έχουν αυξηθεί τα κονδύλια για τις δομές υγείας κατά σχεδόν 800 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.


«Παρά τις προσπάθειες, βέβαια, θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να φτάσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε τέτοιο βαθμό που να κάνει περήφανο τον κάθε Έλληνα. Ωστόσο, η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κρατούν ζωντανό το ΕΣΥ. Από την άποψη αυτή, τα πρόσφατα δημοσιεύματα νομίζω ότι αδικούν και την τιτάνια προσπάθεια των εργαζομένων αλλά και του Υπουργείου, στην κατεύθυνση βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

0girokomeio pavlidis


Τις ευχές του στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί αλλά και στο προσωπικό του ιδρύματος μετέφερε ο βουλευτής Κ. Παυλίδης κατά την επίσκεψή του στο Γηροκομείο – Πτωχοκομείο του Δήμου Κέρκυρας.
Το ίδρυμα φιλοξενεί σήμερα 30 ηλικιωμένους, ενώ χρόνιο είναι το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, καθώς βρίσκεται επί σειρά ετών σε μισθωμένο χώρο στην περιοχή του Περάματος. Ο Κ. Παυλίδης ενημερώθηκε από τη δ/ντρια Λ. Μεταλληνού για τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική Αρχή για τη μετεγκατάσταση του Γηροκομείου – Πτωχοκομείου σε κατάλληλο χώρο εντός πόλεως.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση