Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 20:06

0ypoyrgos paideias

Τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου υποδέχθηκε στο Σαν Τζιάκομο ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και συζήτησαν τα προβλήματα της σχολικής στέγης στην Κέρκυρας. Παρόντες Βάκη, Παυλίδης, Γκούσης.

 

 

 

 

Συνάντηση είχε την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος με τον υπουργό Παιδείας σε συνέχεια της υπηρεσιακής σύσκεψης του Κ. Γαβρόγλου με στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Φαληράκι. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες επίσης οι βουλευτές Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης καθώς και ο περιφερειακός δ/ντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προβληματική κατάσταση των σχολικών υποδομών, ζήτημα που ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Κέρκυρας. Ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «βρήκαμε ευήκοα ώτα», επισημαίνοντας ότι ο υπουργός αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και συζητήθηκαν τρόποι διαχείρισής του.


Ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως γόνιμη, με εκφρασμένο το έντονο ενδιαφέρον του κ. Γαβρόγλου. Συζητήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, αλλά παράλληλα και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί το Υπουργείο να συντηρήσει και να βελτιώσει τις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση