Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 23:03

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ενώ αξιολογώντας τα αποτελέσματα κάνουν λόγο για αυξητική τάση της εκλογικής δύναμης.

Στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι "στις εκλογές της περασμένης Κυριακής 4-12-2016 για την ανάδειξη των μελών της νέας μας Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) και της Συντονιστικής Επιτροπής (ΣΕ) της Δημοτικής Οργάνωσης του πρώην Δήμου Κερκυραίων (Καποδιστριακού), σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:


Α) Νομαρχιακή Επιτροπή:
(α) Ψήφισαν 809, Άκυρα - Λευκά ψηφοδέλτια 6, Έγκυρα 803


(β) Εκλέγονται οι:
1. Γιαννούλης Παντελής με ψήφους 198
2. Περατινός Νίκος _//_ 145
3. Πέτσιου Βασιλική _//_ 91
4. Κομιανός Προκόπης _//_ 71
5. Δαφνής Σπύρος _//_ 55
6. Καλούδης Γιώργος _//_ 52
7. Κατσαρού Ελευθερία _//_ 43
Η τελευταία εκλέγεται λόγω ποσόστωσης, αποκλείοντας τον Λευτέρη Κουλούρη που έλαβε μίαν επιπλέον ψήφο (44).


Β) Συντονιστική Επιτροπή πρώην Δήμου Κερκυραίων
(α) Ψήφισαν 245, Άκυρα ψηφοδέλτια 2, Λευκά 23, Έγκυρα 220


(β) Εκλέγονται οι:
1. Στογιάννος Κώστας με ψήφους 85
2. Σουέρεφ Ανδρέας _//_ 48
3. Χονδρογιάννης Σταμάτης _//_ 29
4. Ροδίτης Ηρακλής-Χαράλαμπος _//_ 20
Για την 5η θέση ισοψήφησαν με 18 ψήφους οι Σγούρος Γιώργος και Ράλλης Σπύρος και θα γίνει κλήρωση.

 

 

Γ. Κούρκουλος: Αξιολόγηση αποτελέσματος

Σύμφωνα με τον Συντονιστή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του τοπικού ΠΑΣΟΚ, πρ. Δήμαρχο Κερκυραίων Γιάννη Κούρκουλο: «Η σύγκριση του αριθμού των προσελθόντων στις κάλπες την περασμένη Κυριακή με παλαιότερες εκλογές, δεν πρέπει να γίνει. Και κυρίως με εκείνες προς ανάδειξη των μελών της παρούσας Νομαρχιακής Επιτροπής. Γιατί έγιναν πριν από τριάμισι (3 1/2) χρόνια. Και, επίσης, γιατί διεξήχθησαν κάτω από άλλες, ευνοϊκότερες για το ΠΑΣΟΚ, συνθήκες.
Ορθό και δίκαιο είναι η σύγκριση να γίνει με τον αριθμό των προσελθόντων την 24 Μαΐου 2015 στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία έλαβαν μέρος (ψήφισαν) 547 άτομα. Μάλιστα, όχι όλα μέλη, αλλά και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Σε σύγκριση με εκείνες τις εκλογές, οι 809 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή (νεοεγγραφέντα πριν από την ψηφοφορία μέλη 24), είναι περισσότεροι κατά 262, ήτοι έχουμε αύξηση των ψηφοφόρων μας κατά ποσοστό εξήντα οκτώ περίπου τις εκατό (67,61%).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση