Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 16:10

Σε δηλώσεις για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017, προέβη, την Πέμπτη, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, επισημαίνοντας ότι η οικονομία σέρνεται στο τέλμα, ενώ ανεφέρθη με δεικτικό τρόπο και στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας .

 


Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων παρατίθεται κατωτέρω:
«Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017 επιβεβαιώνει ότι η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα. Το 2016, όπως και το 2015,  η οικονομία παρέμεινε σε ύφεση, το οικονομικό κλίμα κατρακύλησε, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας επιδεινώθηκε και το πιο σημαντικό, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών – μόνον φέτος - συρρικνώθηκε, κατά 5,5 δις ευρώ.

Στον Προϋπολογισμό του 2017, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν νέους φόρους ύψους 2,6 δις ευρώ, με μορφή άμεσων και έμμεσων φόρων. Οι συντάξεις θα υποστούν περικοπές 564 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν αυξημένες εισφορές κατά 280 εκατομμύρια ευρώ! Συνολικά ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα ξεπεράσει το ιλιγγιώδες ποσό των 9,17 δις ευρώ, αυξημένος κατά 1.161 δις ευρώ σε σχέση με το 2016! Τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Προϋπολογισμός του 2017 δεν απαντά με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί η οικονομία, τις αυξανόμενες   ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιωτικού τομέα, την διεύρυνση της “μαύρης τρύπας” στα ασφαλιστικά ταμεία και την αύξηση των “κόκκινων δανείων” στο τραπεζικό σύστημα.
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω και τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, που η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μειώνει κατά 160 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2016, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία μας και οι Δομές Υγείας. Μειώσεις που είδαμε άλλωστε και στον προϋπολογισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Όμως αυτό που δεν μπορεί εύκολα να εξηγηθεί είναι η τεράστια μείωση της επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ κατά 38,1 %, ή κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το 2016! Μειώνει δηλαδή η κυβέρνηση την λειτουργική επάρκεια ενός Οργανισμού, που σηκώνει το κύριο βάρος της περίθαλψης των πολιτών.
Δυστυχώς με τον κατατεθέντα Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017, τα προβλήματα στην Ελληνική οικονομία αυξάνονται, όπως και τα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Το επιχειρηματικό περιβάλλον υπονομεύεται και δεν διαφαίνεται προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης αφού η υπερφορολόγηση που αποτελεί επιλογή αυτής της Κυβέρνησης και η “στάση πληρωμών” υπονομεύει την οικονομία.
Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί απολύτως αναγκαία. Μια νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, η οποία θα υλοποιήσει τις   διαρθρωτικές αλλαγές και θα αλλάξει την δημοσιονομική πολιτική, στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, είναι πια επιβεβλημένη. Μοναδική διέξοδος είναι η «Συμφωνία Αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά για να γίνει αυτό απαιτούνται εκλογές και πολιτική αλλαγή.».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Σχόλια  

 
# JOHN 05-12-2016 20:52
Αλλαγη οικονομικης πολιτικης με μνημονια δεν μπορει να υπαρξει!Αλλαγη προσωπων η μνημονιακων κυβερνησεων σημαινει μια απο τα ιδια!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση