Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 23:35

vaki sinedriosyriza

Μόνη εκπροσώπηση της Κέρκυρας στην νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Φωτεινή Βάκη. Οι τάσεις που διαφαίνονται και οι Ιόνιοι που εκλέχθηκαν.

 

 

 

 

Σαφή μηνύματα για το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κεντρικών ΜΜΕ, έστειλε η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολιτευτικής κίνησης «53+» Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναδεικνύεται πρώτος.
Ψηλά εκλέχθηκαν στελέχη όπως οι υπουργοί Παύλος Πολάκης, (7ος), η Ρένα Δούρου, που επιβεβαίωσε την επιρροή της (9η), ενώ ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας εκτοξεύτηκε στην 10η θέση και ο κομματικός Νάσος Ηλιόπουλος στην 11η, με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και μμε Σωκράτη Φάμελλο να ακολουθεί και την Ράνια Σβίγκου, εκ των ανερχόμενων κομματικών αστέρων να βρίσκεται στην 13η θέση.

 

 

Οι Ιόνιοι της Κ.Ε.

Σε καλή θέση πλασαρίστηκε και η βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη συγκεντρώνοντας 515 ψήφους, ακολουθούμενη από μια Κερκυραία που όμως εκλέγεται στην Αθήνα, την Αννέτα Καββαδία που συγκέντρωσε 507 ψήφους. Πρώτος πάντως από τους Ιόνιους αναδείχθηκε ο Ζακυνθινός Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής που «τερμάτισε» 14ος με 824 ψήφους. Αντιθέτως πολύ χαμηλότερα η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου συγκέντρωσε 316 ψήφους. Εκ νέου υποψηφιότητα έθεσε ο Τάσος Τόμπρος, από την οργάνωση της Κέρκυρας και μέχρι πρότινος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Η νέα Κεντρική Επιτροπή αποτελείται από 151 μέλη, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον μέχρι πρότινος ισχύοντα των 201.

 

 

Οι επιρροές και οι τάσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το 50% των μελών της νέας κεντρικής επιτροπής είναι επιρροής της Ενωτικής (προεδρικής) τάσης, περίπου το 25% ελέγχεται από τους «53+», ενώ 15-17% ανήκει στην Πλατφόρμα 2010.

 

 

Από την εφημερίδα CorfuPress που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλα τα περίπτερα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση