Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 23:49

giannakouris kostas new

Να αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες της, δηλώνει ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου Κέρκυρας Κ. Γιαννακούρης επισημαίνοντας ότι χρειάζεται νομοθετική λύση για το κοινωνικό πρόβλημα.

 

 

Αρχικά οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν αποχή απ' τη διενέργεια πλειστηριασμών την Τετάρτη 12/10, μετά από σύγκλιση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Ακολούθησαν επείγουσες συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων όλων των συλλόγων της χώρας την προηγούμενη Παρασκευή προκειμένου να αποφασιστεί αν θα υπάρξει κλιμάκωση της στάσης τους.

Η απόφαση που ελήφθη τελικά είναι η συνέχιση της αποχής από τους πλειστηριασμούς μόνο όμως γι’ αυτούς που αφορούν στην πρώτη κατοικία και γι’ αυτήν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Οι συμβολαιογράφοι απαιτούν από την ελληνική πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαιϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας.

 

Κ. Γιαννακούρης: Δεν θα γίνουν οι συμβολαιογράφοι αποδιοπομπαίοι τράγοι νομοθετικών παραλείψεων

"Πρέπει όχι μόνο η Πολιτεία αλλά και όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Υπάρχει αδιαφορία της κυβέρνησης για το φλέγον ζήτημα» είχε δηλώσει αρχικά στο corfupress ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων της Κέρκυρας Κώστας Γιαννακούρης.
Σε δήλωσή του για τη νέα αποχή των συμβολαιογράφων επισημαίνει ότι «Το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κερκύρας, αποφάσισε την εκ νέου αποχή από τους πλειστηριασμούς, έως ότου η Πολιτεία αποφασίσει είτε να λύσει νομοθετικά το κοινωνικό πρόβλημα των πλειστηριασμών κατοικιών είτε να προφυλάξει τη νόμιμη διαδικασία. Συμβολαιογράφος – αποδιοπομπαίος τράγος των εκάστοτε νομοθετικών παραλείψεων, δεν είναι ανεκτός όρος στο συμβολαιογραφικό σώμα».

 

Κάθε Δευτέρα θα συνέρχεται η συντονιστική επιτροπή, για να αποφασίσουν για την διεξαγωγή ή όχι των πλειστηριασμών καθώς και την περαιτέρω στάση τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση