Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 22:23

0xioni vlaxos

Στα λευκά η Κέρκυρα, πολλά τα προβλήματα.Ο χιονιάς «Αριάδνη» μας επισκέφθηκε τα Φώτα και δεν λέει να μας εγκαταλείψει. Προβλήματα στην υδροδότηση, έκλεισε για λίγες ώρες στου Τρουμπέτα, έκτακτη μέριμνα για τους άστεγους από το Δήμο.

 

 

Η γνωστή –πλέον- σε όλους «Αριάδνη» επισκέφθηκε το νησί πρώτη φορά ανήμερα των Φώτων ντύνοντας στα λευκά ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές και επανήλθε δριμύτερη την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, παρέμεινε εδώ και την Τετάρτη 11/1 επιτείνοντας προβλήματα στην ύδρευση, τις μετακινήσεις και τις ανάγκες για θέρμανση.

Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε την Τρίτη 10/1 από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, με σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά και... ικανή χιονόπτωση ακόμα και στα παραλιακά!
Από το Σιδάρι και τους Περουλάδες μέχρι την Πετάλεια και τους Ξανθάτες, από τις βορειοανατολικές παραλιακές περιοχές αλλά ακόμα και... στον Κάβο, το νοτιότερο σημείο του νησιού, χιόνισε. Το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν, όλο το νησί ντύθηκε στα λευκά και οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι στη βόρεια και μέση Κέρκυρα.

 

0doukades xioni

 

Το νερό, νεράκι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ/ντη της ΔΕΥΑΚ Γιώργου Αδάμ «ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης (σπάσιμο σωλήνων , υδρομετρητών κλπ) και γενικά προβλήματα στην λειτουργία των γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα τμήματα διαφόρων περιοχών να παρουσιάζουν έλλειψη νερού.
Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ εργάζονται καθημερινά για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και παρακαλούμε για την κατανόηση των καταναλωτών»

 

 

Έκλεισε στου Τρουμπέτα

Λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης κλειστή παρέμεινε για λίγες ώρες η περιοχή του Τρουμπέτα.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Ιονίων Νήσων ενημέρωσε ότι από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11.01.2017, λόγω χιονόπτωσης και παγετού είναι κλειστό το τμήμα της οδού από:
- την Ε.Ο Κέρκυρας -Παλαικαστρίτσας (στο ύψος της Γέφυρας Ιατρών με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα του νησιού ,μέσω τρουμπέτα) καθώς και
- αντίστροφα από την Ε.Ο Σιδαρίου- Κέρκυρας (στο ύψος της Γέφυρας Ρεγκίνη με κατεύθυνση προς Τρουμπέτα -Σκριπερό -Γέφυρα Ιατρών).
Επιπλέον εφιστάται η προσοχή γενικότερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού και η κυκλοφορία να διεξάγεται με ιδιαίτερα προσοχή.
Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί το οδικό τμήμα από και προς την περιοχή Τρουμπέτα, δόθηκε στην κυκλοφορία.
Από την Τρίτη 10/1 σε εξέλιξη βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αστυνομικούς του Α.Τ. Εσπερίων, με παράλληλη συνδρομή από τα συνεργεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στα σημεία του οδικού δικτύου των περιοχών Ρόδας, Αχαράβης, Σιδαρίου και Καρουσάδων που εμφανίζουν επικινδυνότητα λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

 

0xioni kavos

 

Κλειστά τα σχολεία στους Παξούς και τη μισή Κέρκυρα

Άσπρη μέρα είδαν και στους Παξούς, καθώς από τη Δευτέρα χιονίζει σποραδικά ακόμα και στις παραλιακές περιοχές, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Τα σχολεία στους Παξούς παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη, μετά από απόφαση του δημάρχου, λόγω ολισθηρότητας στους δρόμους. Κλειστά παρέμεινα σχολεία στη Βόρεια και Μέση Κέρκυρα για την αποφυγή ατυχημάτων από τις μετακινήσεις των μαθητών.

 

 

Θ. Γαλιατσάτος: Οι υπηρεσίες της ΠΙΝ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην κακοκαιρία που πλήττει τα νησιά του Ιονίου ευχαριστώντας παράλληλα τις υπηρεσίες της ΠΙΝ και κυρίως την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις.
“Η ΠΙΝ βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες σε κλοιό κακοκαιρίας, με χιονιά και παγετό σε όλα τα νησιά της περιφέρειάς μας. Είναι η πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες, που η κακοκαιρία έχει πάρει τέτοια έκταση, καλύπτοντας όλη την ΠΙΝ. Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, κυρίως η Πολιτική Προστασία, εργάζονται για τους συμπολίτες μας και την οικονομία του τόπου μας, με τρόπο παραδειγματικό και συνεπή. Φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι υπήρξε καλή προετοιμασία των υπηρεσιών μας και ο τρόπος αντιμετώπισης της κακοκαιρίας ήταν εξαιρετικός. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και φαίνεται, ότι η συνεργασία περιφερειακής αρχής και εργαζομένων, δίνει αποτελέσματα όταν καταβάλλουμε όλες μας τις προσπάθειες και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

 

 

Έκτακτη μέριμνα για τους άστεγους

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ,Πρόνοιας ,Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Ανδρέας Σκούπουρας, ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Κέρκυρας θα παραμείνει ανοικτό, επί 24ώρου βάσεως για μία εβδομάδα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας και για τη φιλοξενία άστεγων πολιτών. Σε περίπτωση συνέχισης των χαμηλών θερμοκρασιών ,θα εκδοθεί εκ νέου ανακοίνωση.

 

0xioni xanthates

 

Ν. Πανδή: Προσοχή στις μετακινήσεις

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και υπεύθυνη πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ν.Πανδή εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Κέρκυρα εφιστά την προσοχή των πολιτών και συνιστά:
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κυρίως προς το βόρειο συγκρότημα, όπου είναι πιθανόν να δημιουργηθεί παγετός
• Να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες, εάν επιθυμούν να κατευθυνθούν προς την ορεινή Κέρκυρα (Παντοκράτορας)
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

 

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κέρκυρας

Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κέρκυρας, με αφορμή το έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο νησί, ανακοινώνεται:

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

• Εάν κατοικείτε σε περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από παγετό και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν πρόσβαση λόγω στενότητας των δρόμων, λόγω μεγάλης κλήσης(ανηφόρα) κ.λ.π, παρακαλείσθε να σταθμεύεται τα οχήματά σας σε προσβάσιμα σημεία όπως πλατείες και αλάνες.
• Στις περιοχές που έχει δημιουργηθεί παγετός ή χιόνι να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις με αυτοκίνητο .
• Ενημερωθείτε εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου και φροντίστε να διαθέτετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
• Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια και φανείτε προσεκτικοί ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, των πεζοδρομίων κ.λπ

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
• Οδηγηθείτε σε ασφαλές μέρος.
• Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις.
• Ταξιδέψτε κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:
• Αποφύγετε να οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
• Διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

• Διατηρείστε το σπίτι σας ζεστό και παραμείνετε μέσα, όσο αυτό είναι δυνατό.
• Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω με την κακοκαιρία.
• Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (σωλήνες-υαλοπίνακα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση