Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 16:04

XIONI nikos vlachos 7

 

Η επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά ξεκίνησε ήδη στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας, με σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά και... ικανή χιονόπτωση ακόμα και στα παραλιακά!

 

 

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Νίκος Βλάχος

 

 

 


Από το Σιδάρι και τους Περουλάδες μέχρι την Πετάλεια και τους Ξανθάτες, από τις βορειοανατολικές παραλιακές περιοχές αλλά ακόμα και... στον Κάβο, το νοτιότερο σημείο του νησιού, χιόνισε τα ξημερώματα και στις περισσότερες περιοχές ακόμα χιονίζει!
Την ώρα που στην πόλη της Κέρκυρας επικρατούσε ηλιοφάνεια (!), τα απομακρυσμένα από το κέντρο χωριά θύμιζαν το πρωί... Ήπειρο!
Η θερμοκρασία στην πόλη της Κέρκυρας τις μεσημβρινές ώρες δεν ξεπέρασε σήμερα τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα ξημερώματα έφτασε μέχρι και τους -3!
Σε πολλές περιοχές της περιφέρειας, κυρίως ορεινές, το θερμόμετρο έφτασε ακόμα και τους -8, θερμοκρασία από τις χαμηλότερες που έχουν παρατηρηθεί ποτέ στο νησί...

 

XIONI nikos vlachos 1

 

XIONI nikos vlachos 1

 

XIONI nikos vlachos 1

 

XIONI nikos vlachos 1

 

XIONI nikos vlachos 1

Μαγευτικό τοπίο στην Πετάλεια
Πηγή φωτογραφιών: Facebook/Νίκος Βλάχος


Ρεύμα, νερό


Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν δημιουργηθεί από τη χιονόπτωση στην ηλεκτροδότηση, καθώς οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος είναι εξαιρετικά περιορισμένες και σημειακές από μικροβλάβες σε παροχές συνοικιών, ενώ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην ύδρευση αφού πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω ζημιών στις σωληνώσεις από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

kavos

Και όμως! Αυτός είναι ο Κάβος Λευκίμμης
Πηγή φωτογραφιών: Facebook

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον παγετό


Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αστυνομικούς του Α.Τ. Εσπερίων, με παράλληλη συνδρομή από τα συνεργεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στα σημεία του οδικού δικτύου των περιοχών Ρόδας, Αχαράβης, Σιδαρίου και Καρουσάδων που εμφανίζουν επικινδυνότητα λόγω χιονόπτωσης και παγετού.
Οι αρμόδιες αρχές υπογραμμίζουν ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς ο πάγος έχει καλύψει την επιφάνεια σε μεγάλο κομμάτι του επαρχιακού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να ενέχει μεγάλος κίνδυνος για ατυχήματα.

 

Xanthates Thanasis Doukas

p>Xanthates Thanasis Doukas Xanthates Thanasis Doukas

Χιόνι στους Ξανθάτες.
Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Θανάσης Δούκας


 


Χιόνια και στους Παξούς, άσπρη η Λευκάδα, κάτασπρη η Ηγουμενίτσα

 


Άσπρη μέρα είδαν και στους Παξούς, καθώς από προχθές χιονίζει σποραδικά ακόμα και στις παραλιακές περιοχές, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Στη Λευκάδα όπου τα σχολεία παρέμειναν για δεύτερη ημέρα κλειστά, η χιονόπτωση ήταν έντονη ακόμα και στην πόλη, με τα σκάφη στη μαρίνα να καλύπτονται από τις άσπρες τούφες ενώ αντίστοιχο το σκηνικό στη Θεσπρωτία, με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας να «ξύπνησε» σήμερα στα λευκά!

 

 


Στην Εγνατία, προσοχή!


Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην Εγνατία Οδό, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έως και το Ελευθεροχώρι της Παραμυθιάς, καθώς από τις 8 το πρωί σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση. Η Εγνατία Α.Ε.συμβουλεύει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ όσοι κινούνται στην οδό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Από το πρωί χιονίζει σε ολόκληρο σχεδόν το Νομό Θεσπρωτίας με το χιόνι να έχει «στρωθεί» στο λιμάνι, αλλά και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Πέρδικα αλλά και η Πάργα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση