Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 19:32

2911 askisi 1

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας με σενάριο μία τρομοκρατική επίθεση σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του νησιού.

 

 


Σύμφωνα με το σενάριο, 2 τρομοκράτες που έχουν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε κρουαζιερόπλοιο, εντοπίζονται και συλλαμβάνονται, ο μηχανισμός εκρήγνυται, προκαλεί πυρκαγιά από την οποία τραυματίζεται επιβάτης ενώ, στο τέλος, το πλοίο προκαλεί ρύπανση εντός του λιμανιού.
Το πλοίο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η άσκηση είναι το Costa Mediteranea ενώ δίπλα του βρισκόταν το Costa Delicioza.
Σύμφωνα με το σενάριο, ειδοποιείται το Λιμεναρχείο ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο πλοίο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν αμέσως όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες. Μετά από αναζήτηση, εντοπίζεται η βόμβα που αποδεικνύεται ψέυτικη, ωστόσο, λίγο αργότερα σε άλλο σημείο του πλοίου σκάει πραγματική βόμβα. Εντοπίζονται δύο τρομοκράτες από τις ειδικές δυνάμεις με τον πρώτο να συλλαμβάνεται αλλά το δεύτερος να επιχειρεί να το «σκάσει» πηδώντας στη θάλασσα για να ξεφύγει.
Επεμβαίνει το σκάφος του Λιμενικού το οποίο τον περισυλλέγει και τον συλλαμβάνει, ενώ παράλληλα η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιεί επιχείρηση για να σβήσει τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη.
Στη συνέχεια, οι διασώστες μεταφέρουν τραυματία από την έκρηξη στο νοσοκομείο ενώ ως... «κερασάκι στην τούρτα» η πιεστική κατάσταση οδηγεί τον καπετάνιο να πραγματοποιήσει λάθος χειρισμό με αποτέλεσμα να ρυπάνει τη θάλασσα. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την επιχείρηση καθαρισμού πριν η μόλυνση επεκταθεί.
Στην άσκηση συμμετείχαν, πλην του ΟΛΚΕ, το Λιμεναρχείο, η ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων, η Π.Υ., το Νοσοκομείο και η Ελληνική Ομάδα Διάσωση.
Τόσο το κρουαζιερόπλοιο Κόστα Μεντιτερανέα όσο και στο παρακείμενο Κόστα Ντελιτσιόζα, εκτελούν κανονικά δρομολόγια κρουαζιέρας και ήταν γεμάτα με επιβάτες, η αποβίβαση των οποίων για την καθιερωμένη βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας εκτελέστηκε κανονικά. Η συμμετοχή των πλοίων έγινε με συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια εταιρία.

 

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

2911 askisi 1

 

 

2911 askisi 11

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση