Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 00:54

seismos2010

Σεισμός έντασης 4,5R σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (20/10) στα Γιάννενα κι έγινε αισθητός και στην Κέρκυρα.

 

 

Ο σεισμός σημειώθηκε 23 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων έντασης 4,5 ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός και στην Κέρκυρα.

Εντωμεταξύ την Τετάρτη είχαν προηγηθεί πολλοί μικροί σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή, όχι έντασης μεγαλύτερης των 2,5 ρίχτερ. Ενδεικτικά σημειώθηκαν σεισμοί: στις 21.54 19 χλμ. Δυτικά των Ιωαννίνων σε εστιακό βάθος 10χλμ, στις 15.58 31 χλμ δυτικά – νοτιοδυτικά της Κόνιτσας σε εστιακό βάυος 10χλμ και στις 13.15 36χλμ. Δυτικά – νοτιοδυτικά της Κόνιτσας σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους πάντως, η μετασεισμική ακολουθία θα αραιώνει και αναμένεται να εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

 

Άνοιξε η γη

Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ της Τετάρτης 19/10, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Μεγάλο τμήμα του εδάφους υποχώρησε
Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ακούγονται ήχοι μέσα από την Γη και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα γίνει μεγαλύτερη καθίζηση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση