Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 23:07

Τι λένε οι εκπρόσωποι των δύο ψηφοδελτίων που ζητούν τη ψήφο των εμπόρων. Ποιος θα υπερισχύσει «Νέα Πορεία» ή ««Ενωμένο ψηφοδέλτιο για το Κερκυραϊκό Εμπόριο & την επιχειρηματικότητα»;

 

 

«Νέα Πορεία»

Ο Γιώργος Τσερεμής απαντά στο CorfuPress για τη συγκρότηση νέου ψηφοδελτίου και γιατί το ψηφοδέλτιό που συγκρότησε μαζί με γνωστούς συναδέλφους του (Λιτσαρδόπουλος, Λιντοβόης, Κιτσάκης, Τριανταφύλλου κ.α.) ζητά την ψήφο των εμπόρων

 

 

«Ο Συνδικαλισμός στους Εμπόρους , δεν είναι μόνο για να προστατεύει τα συμφέροντα των προνομιούχων καταστημάτων της Πόλης μας ( έχω και εγώ ένα από αυτά ), ΑΛΛΑ για όλους που παλεύουν να κρατήσουν μια θέση εργασίας , θέση που ο Υπάλληλος κράτησε με θυσία και πολλές φόρες απλήρωτος , για όλους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ σήμερα ΟΑΕΕ και δεν έχουν Υγειονομική Περίθαλψη ΟΥΤΕ για το παιδί τους άσχετα αν για πολλά χρόνια ήταν συνεπείς και πλήρωναν, για όλους που αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους Φόρους που επιβάλουν διαχρονικά οι Κυβερνήσεις , για όλους που βρέθηκαν, τότε που τα πράγματα ήταν εύκολα, να έχουν φορτωμένο στην πλάτη τους ένα Δάνειο και σήμερα μπορεί να χάσουν και το σπίτι τους .
Δεν συνδικαλίζεσαι για το που θα παρκάρεις το δικό σου αυτοκίνητο στην παλιά πόλη . Παλεύεις Συνάδελφε !!!!!
Παλεύεις για να έχεις μια πόλη ζωντανή , καθαρή γεμάτη κόσμο , παλεύεις για να έχεις μια πόλη που δεν καταρρέει , παλεύεις για τον συνάδελφο σου στην ανάγκη του και δεν τον καρφώνεις στην Αστυνομία γιατί άνοιξε το μαγαζί του εκτός ωραρίου.
Παλεύεις για έναν Εμπορικό Σύλλογο τουλάχιστον 1000 συναδέλφων και όχι ένα κλειστό Σύλλογο που το σώμα σήμερα δεν ξεπερνά τους 250 . Όλα αυτά και αλλά πολλά μας κάνουν να έχουμε θυμό και όρεξη να παλέψουμε και να τα ανατρέψουμε το μίζερο κατεστημένο».

 

 

«Ενωμένο ψηφοδέλτιο για το Κερκυραϊκό Εμπόριο και την επιχειρηματικότητα»

Ο νυν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μουζακίτης και οι συνεργάτες του (Ταγκατίδης, Σκιαδόπουλος, Κοντός) έδωσαν στη δημοσιότητα δελτίου τύπου

 

 

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας, ως παράταξη «Ενωμένο ψηφοδέλτιο για το Κέρκυραικό Εμπόριο και την Επιχειρηματικότητα » απευθυνόμαστε στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κέρκυρας για να διεκδικήσουμε την ψήφο του.
Μια ψήφο που θα μας δώσει τη δύναμη και την ώθηση να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν από 3 χρόνια για να αναβαθμίσουμε τον Εμπορικό σύλλογο, να στηρίξουμε τον Κερκυραίο έμπορο, να εκσυγχρονίσουμε το επιχειρηματικό γίγνεσθαι στο νησί μας.
Οι μετέχοντες στο ψηφοδέλτιο (αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται και σήμερα στο τιμόνι του εμπορικού συλλόγου) αναφέρουν σειρά δράσεων που διοργάνωσαν ή συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα μερικές από τις οποίες είναι:
«Θεωρώντας ότι η σύγχρονη επιχειρηματικότητα πρέπει να καινοτομεί, πρέπει να συνεργάζεται και να δικτυώνεται για να πετυχαίνει πολλαπλασιαστικά οφέλη, αξιοποιήσαμε την παρουσία στην Κέρκυρα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πιο συγκεκριμένα:
Είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με τον Πρύτανη όσο και με εκπροσώπους των τμημάτων του Πανεπιστημίου και συμφωνήσαμε ώστε σε συνεργασία με το τμήμα Ιστορίας να δημιουργήσουμε «μύθους» βασισμένους σε ιστορικά γεγονότα για την Κέρκυρας που θα προσελκύουν τους τουρίστες δημιουργώντας νέα προϊόντα και ευκαιρίες για τους ντόπιους επιχειρηματίες. Ιδιαίτερη είναι η συμβολή του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το οποίο συμφωνήσαμε να προωθήσουμε τη δημιουργία «ηλεκτρονικών καταστημάτων» (e-shop) σε πλατφόρμα που μας διαθέτει δωρεάν η ΕΣΕΕ καθώς και σεμινάρια για τη διαχειρηση τους για όλους τους ενδιαφερόμενους Κερκυραίους εμπόρους.
Σε συνεργασία με την ΠΙΝ και το Δήμο Κέρκυρας αποφασίσαμε την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και τη χάραξη Επιχειρηματικών Διαδρομών. ... Η πρωτοβουλία αυτή είχε τη στήριξη της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) και εντάσσει την Κέρκυρα στις επιλεγμένες περιοχές της χώρας μέσω της «Γεωβάσης», μιας πρωτοποριακής μεθοδολογίας καταγραφής και χαρτογράφησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας πετύχαμε την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για ένταξη του σχετικού έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Και καταλήγουν: «Δώσαμε δείγματα γραφής για τις σύγχρονες πολιτικές επιχειρηματικότητας που εφαρμόσαμε και είχαμε απτά αποτελέσματα. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούμε και μετά τις εκλογές πλαισιωμένοι με νέα άτομα με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα συνεργασίας, χρηματοδότησης και αξιοποίησης».

 

 

Την Τετάρτη κληρώνει

Λίγες ώρες απομένουν για την ανάδειξη των εκλεκτών της κάλπης του εμπορικού κόσμου. Και παρά το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που επικεντρώθηκαν στην ένταση (ποια εκλογική διαδικασία δεν έχει εντάσεις;) αλλά και στο γεγονός ότι δεν κατέστη εφικτή η συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου, εκείνο που τελικά προέχει είναι η επόμενη ημέρα, ασχέτως αποτελέσματος, να βρει τον κερκυραϊκό εμπορικό σύλλογο ενωμένο απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, της οικονομίας και των αναγκών της κοινωνίας.
Μουζακίτης, Ταγκατίδης, Κοντός, Σκιαδόπουλος και οι συνάδελφοί τους που κατέρχονται υποψήφιοι αντιτάσσουν την εμπειρία και την συνέπεια.
Τσερεμής, Κιτσάκης, Λιντοβόης, Λιτσαρδόπουλος και οι δικοί τους συνοδοιπόροι την ανανέωση, την όρεξη για νέα δημιουργία και τη διόρθωση τυχόν αστοχιών του παρελθόντος.
Ποιος θα πείσει τους ψηφοφόρους θα φανεί το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου. Υπομονή...

 

 

Info:
Στις 19/10/2016 ημέρα Τετάρτη και από ώρα 14.30 μ.μ. μέχρι 19.00 μ.μ. θα διεξαχθούν οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Κερκύρας (Αριστοτέλους 2 Κτίριο Επιμελητηρίου ) για την ανάδειξη των οργάνων Διοικήσεως αυτού .Ήτοι :α) Διοικητικού Συμβουλίου β) Ελεγκτικής Επιτροπής, γ) Αντιπροσώπων στην Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας .

 

 

Από την εφημερίδα CorfuPress που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλα τα περίπτερα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση