Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 00:41

Σε προκαταρκτική εξέταση καλείται ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος από την Πταισματοδίκη Κέρκυρας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος σε ποινική υπόθεση από τον βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη. - Ανακοίνωση συμπαράστασης των δύο βουλευτών Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Περιφερειάρχη.

 

Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων “με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ‘40” και συγκεκριμένα επειδή  “εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων”.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου της η Περιφέρεια:

Η κατάθεση μήνυσης στον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο από την Χρυσή Αυγή για την κατάθεση στεφάνων, ομοιάζει με την εκδίκαση για παράβαση καθήκοντος του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη γιατί δεν διευκόλυνε την Χ.Α. κατά την προεκλογική περίοδο. Είναι κεντρική επιλογή των φασιστικών – ναζιστικών μορφωμάτων να επιτίθενται και να οδηγούν συρόμενους στα δικαστήρια, αιρετούς που στέκονται εμπόδιο στη ρατσιστική τους προπαγάνδα. Και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τόσο δια του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου όσο και με σημαντικές επιλογές, που στέφθηκαν με επιτυχία, όπως το ετήσιο συνέδριο για το  “Φασιστικό Φαινόμενο στην Ευρώπη”, αναδεικνύει το πρόβλημα της ανάπτυξης του φασιστικού κινήματος, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και δράσης για την αντιμετώπισή του.

Θεωρούμε ότι η δίωξη που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή στον Περιφερειάρχη είναι βαθιά πολιτική και εδράζεται στη δράση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου για να χτυπηθεί ο ρατσισμός και οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας. Προς επίρρωση τούτων, υπενθυμίζουμε ότι και την 28η Οκτωβρίου 2016, μια χρονιά ακριβώς μετά την πρώτη μήνυση, ο Ι. Αϊβατίδης της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε νέα μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για... την ακύρωση της παρέλασης και κατά του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί δεν ήταν της αρεσκείας του ο πανηγυρικός που εκφώνησε.

Καλούμε τον λαό των Ιονίων Νήσων να βγάλει τα συμπεράσματά του και να καταδικάσει παρόμοιες κινήσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της γραφικότητας και ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε βαθύ διχασμό την κοινωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την κρίση του λαού και διαμηνύουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι μηνύσεις και οι διώξεις δεν πρόκειται ούτε κατ’ ελάχιστο να μας πτοήσουν στην εναντίωσή μας στις ρητορικές μίσους και ρατσισμού και σε εκείνους που τις εκπροσωπούν.
Συνεχίζουμε.

 

Βάκη, Παυλίδης συμπαραστέκονται στο Γαλιατσάτο!

Εν τω μεταξύ με αφορμή τη μήνυση αυτή, οι δύο βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση συμπαράστασης στον Περιφερειάρχη.

Αναλυτικά:

Οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης συμπαραστέκονται στον διωκόμενο από τη Χ.Α. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο
Απέναντι στον εκφοβισμό αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, κατά του οποίου η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει κινηθεί δικαστικά δια του βουλευτή της στην Κέρκυρα.
Είμαστε βέβαιοι ότι η κερκυραϊκή κοινωνία, βαθιά δημοκρατική, καταδικάζει με απόλυτο τρόπο τις πρακτικές και τη ρατσιστική προπαγάνδα μίσους του φασιστικού μορφώματος.  
Σημειώνεται ότι, εκτός των μηνύσεων σε βάρος του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, η νεοναζιστική οργάνωση, μέσω του βουλευτή της, έχει καταθέσει μήνυση και κατά του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς δεν ήταν της αρεσκείας της ο πανηγυρικός που εκφώνησε την 28η Οκτωβρίου.
Το σχέδιο της Χρυσής Αυγής να προβαίνει σε διώξεις ανθρώπων που αντιστέκονται στον φασισμό, δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η τακτική της Χ.Α. να προχωρά σε κινήσεις εκφοβισμού μέσω μηνύσεων θα πέσει στο κενό. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση