Αρθρογράφος: CorfuPress.com  Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 17:29

ras

Κείμενο του Γιώργου Στασινόπουλου (Περ. Σύμβουλος με τη Νέα Ιόνιο Πολιτεία) για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου.

 

Το κείμενο

Το Ραδιόφωνο περιλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, από τις ειδήσεις και το δημόσιο διάλογο μέχρι τη μουσική και την ψυχαγωγία, συνεχίζει μέχρι σήμερα να πληροφορεί, να αιχμαλωτίζει και να εμπνέει με έναν τρόπο που κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί.
Το ραδιόφωνο είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν χώρο για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Φτάνει σε περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερα μέρη από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
 Είναι μια γέφυρα επικοινωνίας για απομακρυσμένες κοινότητες, για την ανάπτυξη των περιφερειών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, που πολλές φορές δεν έχουν καμία άλλη σύνδεση με τον έξω κόσμο. Ίσως καμία άλλη πλατφόρμα δεν μπορεί να έχει σε  πραγματικό χρόνο τέτοια εμβέλεια σε λαούς και πολιτισμούς.
Η Φωνή της Ελλάδας, το πρώτο Ραδιόφωνο της Ελλάδας (εξέπεμψε 1938)
«121 Χρόνια ραδιόφωνο… και το ταξίδι στον αέρα συνεχίζεται!»
Από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δικαίως μεταδίδονται  αφιερώματα και ειδικά προγράμματα για την ιστορία του ραδιοφώνου και τον ρόλο του στην ενημέρωση, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, καθώς και για την αλληλεπίδρασή του με τις τοπικές κοινωνίες.
Ευχόμαστε η ελευθερία του ραδιοφώνου να συνεχιστεί ……….


Για την Νέα Ιόνιο Πολιτεία
Στασινόπουλος Γεώργιος     

Περιφερειακός Σύμβουλος
Π.Ε. Ζακύνθου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου. Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων πληθυσμού, πίστης κλπ. Σχόλια τα οποία περιέχουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις, συκοφαντικές αναφορές ή οτιδήποτε εμπίπτει στις απαγορεύσεις που περιέχονται στη νομοθεσία περί Τύπου, δεν θα δημοσιεύονται.

Ευχαριστούμε


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση