Άλλοι δύο νεκροί ζιφιοί ξεβράστηκαν στους Έρμονες PDF Εκτύπωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Κοινωνία
Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ on Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 23:01   

Οι δύο ζιφιοί ξεβράστηκαν στους Έρμονες την Τρίτη 6/12. Άμεση η αντίδραση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάτου. Κινητοποίηση για τα αίτια των συνεχιζόμενων συμβάντων.

Τα δύο νεκρά κήτη έρχονται να προστεθούν στα συμβάντα της προηγούμενης εβδομάδας, που έχουν τύχει ήδη διερεύνησης για τα αίτια: Νατοϊκές ασκήσεις ή έρευνες για πετρέλαιο λένε οι γνωρίζοντες.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάτου απέστειλαν σχετικό φωτογραφικό υλικό και γνωστοποίησαν το συμβάν στις αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις.


«Κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνουν νεκροψίες και να πάρουμε δείγματα από τα κήτη» απάντησε ο επιστημονικός διευθυντής του «Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος» Αλέξανδρος Φραντζής, ζητώντας όσα στοιχεία είναι δυνατόν να συλλεχθούν προκειμένου να «αποκτήσουμε ισχυρότερα όπλα στον αγώνα μας για τη διατήρηση αυτών των υπέροχων ζώων και του περιβάλλοντός τους».
Ο πρόεδρος του Ocean Care Organisation Sigrid Lueber, στον οποίο επίσης απευθύνθηκαν τα μέλη του συλλόγου Βάτου, κάνει λόγο στην απάντησή του για πίεση που ασκείται προκειμένου «μέσω και νομικών συμβουλών να δούμε τι θα γίνει για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».


 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βάτου για την αποστολή των φωτογραφιών.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε δημοσιεύστε στο σχόλιό σας. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά από επιθεώρηση από τους διαχειριστές του ιστοτόπου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

CP-WEB/CorfuPress.com ■ Ι. Πολυλά 27 (Πεζόδρομος), 2ος όροφος, Κέρκυρα ■ Τηλ. (+30) 26610 26803 ■ Fax: 2661 500661 ■ mail: info @ corfupress.com